Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lev poprvé v historii porazil CSKA, nedostal ani gól

Moskva - Hokejisté Lva Praha po dvou porážkách znovu zabrali a vyhráli na ledě CSKA Moskva 3:0. Jediný český účastník Kontinentální ligy ve své druhé sezoně porazil slavný ruský klub poprvé na osmý pokus. O branky se postarali Švédové David Ullström s Martinem Thörnbergem a český útočník Jiří Sekáč, finský gólman Atte Engren udržel své první čisté konto.

Lev nastoupil bez nemocného gólmana Vehanena a podruhé za sebou se dostal do branky Engren. V první třetině musel řešit jediný střelecký pokus soupeře, zatímco Proskurjakov zasahoval hned dvanáctkrát. Ale obraz hry takové střelecké převaze neodpovídal, úvodní dějství velké šance nenabídlo ani na jedné straně.

Na přelomu úvodní a druhé třetiny Lev nevyužil přesilovou hru, ale ve 22. minutě už se radoval z vedení. Nakládalovu střelu od modré čáry tečoval Ullström a Proskurjakov na změnu směru kotouče neměl šanci zareagovat. Rychle mohli zvýšit Sekáč a Vrána. V polovině utkání se ubránili Pražané při Řepíkově trestu a při následném náporu CSKA odolal Engren i se štěstím. V závěrečném dějství držel Lev těsný náskok.

Hráči CSKA se mohli dostat do šance paradoxně při Denisovově vyloučení, ale Grigorenka zastavil při přečíslení domácích Jaakola. V 55. minutě se domácím rýsovala početní výhoda po vyloučení Mäenpääho, ale po osmi vteřinách fauloval Radulov a bylo po přesilovce. Lev pojistil náskok v 58. minutě, kdy se po Sekáčově přihrávce prosadil Thörnberg. Výhru ještě podtrhl při power play do prázdné branky nejproduktivnější hráč Lva Sekáč.

CSKA Moskva - Lev Praha 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Ullström (Nakládal, Novotný), 58. Thörnberg (Sekáč, Mäenpää), 59. Sekáč (Azevedo, Novotný). Rozhodčí: Gusev, Nalivajko - Goljak, Dědulja. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3 137.

CSKA: Proskurjakov - Mišarin, Zajcev, Denisov, Rylov, Jegoršev, Eminger, Pervyšin - A. Radulov, Prochorkin, Grigorenko - Morozov, I. Filppula, Saprykin - Žarkov, Fefjolov, Frolov - F. Fjodorov, Něprjajev, Ljubimov. Trenér: John Torchetti.

Lev: Engren - Gragnani, Němec, Oystrick, Mäenpää, Jaakola, O'Byrne, Mikuš, Nakládal - Ullström, Azevedo, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

John Torchetti (CSKA Moskva): "Náš tým tým nehrál celých šedesát minut, ale jen dvacet. Soupeř byl disciplinovaný a my nikoliv. Naši hráči hráli individuálně a dělali zbytečné chyby. To je neakceptovatelné v tak důležitém zápase, v kterém jde o šest bodů."

Kari Jalonen (Lev Praha): "V minulém utkání s Atlantem Mytišči jsme hráli špatně, dneska to bylo úplně jiné. Někdy to tak v hokeji chodí. Dobře jsme se na zápas připravili, hráli jsme zodpovědně, všichni hráči hráli dobře, hlavně v defenzivě se nám dařilo. Získali jsme důležité tři body a jsme za to šťastní. Víme, že můžeme jít v tabulce nahoru, ale musíme jít zápas po zápase a snažit se každý vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články