Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lev Poprad propustil zaměstnance. Přestěhuje se do Česka?

Bratislava - Hokejový Lev Poprad propustil většinu zaměstnanců, o práci má přijít téměř dvacet lidí. Výpovědi přišly v době, kdy po změně majitele klubu sílí na Slovensku spekulace o jeho stěhování do Česka. "Majitelé klubu se tak rozhodli, mají na to právo," uvedl mluvčí Jan Rachota. Spojitost výpovědí s možným stěhováním klubu Rachota odmítl. "V této chvíli bych v tom souvislost nehledal," dodal. Propuštění zaměstnanci budou podle něj dostávat výplaty do března, pak se má vytvořit nový manažerský tým.

HC Lev Poprad
zdroj: hclev.eu

Slovenský klub po ztrátě reálných nadějí na postup do vyřazovacích bojů při jeho premiéře v KHL opustila už v uplynulých týdnech řada hráčů včetně několika českých opor. Jeden ze zástupců klubu Roman Slavčev uvedl, že tlaky na stěhování sílí. "Zatím děláme všechno pro to, aby se tak nestalo," dodal. O možnosti přestěhovat klub do Česka se v zemi začalo spekulovat poté, co se jeho hlavním majitelem stala v lednu česká společnost ČKD Group.



Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král uvedl, že o případném stěhování Lvu Poprad do ČR se zatím nejednalo. "Zaznamenal jsem ty úvahy, ale žádná oficiální jednání neproběhla. (...) Nebráníme se debatám o tom, že by tato prestižní soutěž měla expandovat do Česka," řekl. Klub chtěl původně hrát v Hradci Králové, ale od národního hokejového svazu nedostal souhlas. Následně přesunul aktivity na Slovensko.

Setrvání klubu v Popradu komplikuje i chybějící tréninková hala. Podle původních záměrů měla být dokončena do poloviny letošního roku. Zatím ale nepadlo definitivní rozhodnutí ani o jejím umístění.

Zdroj
ČTK, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články