Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lev podvanácté v řadě bodoval, z vítězství se však radovala Jaroslavl

Praha – Podvanácté za sebou bodovali v KHL hokejisté Lva Praha. Pražský celek ovšem nenavázal na výhru s Čerepovcem a na domácím ledě podlehl ruské Jaroslavli 0:1 v prodloužení. Zápas rozhodl Sergej Plotnikov. Lokomotiv tak potvrdil, že má nejlepší defenzivu v soutěži a gólman Curtis Sandford udržel už šesté čisté konto v sezoně.

Utkání Lev Praha - Jaroslavl
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Výrazně blíž ke skórování měla v úvodu zápasu Jaroslavl, hosté hned dvakrát trefili tyč. Střelu Holöse z deváté minuty dokonce posuzoval videorozhodčí, ale podle jeho verdiktu puk pouze orazítkoval brankovou konstrukci.

V úvodních minutách Jaroslavl Lva mírně přehrávala, postupem času ale získával navrch pražský tým. Střela Zackrissona ze 16. minuty ani Thörnbergův pokus z úvodu druhé části ale brankou neskončily. V polovině utkání přišel Lev o Sekáče, který po tvrdém ataku putoval na ošetření do kabiny.

Nejproduktivnější hráč pražského týmu se ale do hry vrátil ještě před přestávkou. Naopak pro Pašnina utkání skončilo, dostal pět minut a osobní trest do konce zápasu.

Lvu se dlouhou přesilovku zužitkovat nepodařilo. Usadil se sice v pásmu, ale chyběl důraz před brankou. V podobném duchu se nesla i hra ve třetí části, kdy měl Lev několik dobrých šancí, ale nedokázal je dohrát do gólového konce.

Do prodloužení tak dospěl už sedmý zápas z posledních osmi, které Lvi odehráli doma. V 61. minutě pak o výhře 1:0 pro Jaroslavl rozhodl Plotnikov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání KHL Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavl

Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavl 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branka: 61. Plotnikov. Rozhodčí: Vasiljev, Kulakov - Aljošin, Nestěrov. Vyloučení: 2:2, navíc Pašnin (Jaroslavl) 5 min. a do konce zápasu. Bez využití. Diváci: 5087.

Lev Praha: Vehanen - Ševc, Gragnani, Oystrick, Němec, Jaakola, O'Byrne, Mikuš - Ullström, Azevedo, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Jaroslavl: Sanford - Gorochov, Ljubuškin, Pašnin, Kronwall, Holös, Jakovlev, Zotov, Višněvskij - Plotnikov, Apalkov, Koňkov - M. Redlihs, Klopotov, Musatov - Galimov, Petrov, Černikov - Malcev, Kapustin, Koreněv. Trenér: Pjotr Vorobjov.

Kari Jalonen (Lev Praha): "Jaroslavl dneska hrála opravdu hodně do defenzívy a nám se nepodařilo v základní hrací době skórovat. Pak nemůžeme vyhrát. Snažili jsme se jejich obranu zdolat, ale nepodařilo se nám to. Jaroslavl byla houževnatý a těžký soupeř. I takový ale může být hokej, máme bod a já jsem za něj rád."

Pjotr Vorobjov (Jaroslavl): "Udělali jsme závěry po několika domácích zápasech, ve kterých jsme neuspěli, a týmu jsme naordinovali obrannou taktiku. Ta nakonec dneska vedla k úspěchu. Věděl jsem, že Lev je doma silný a celá koncepce dnes vycházela z obrany. Po porážce v Rize se navíc tým semkl a dneska ukázal svůj charakter."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články