Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lev podlehl Magnitogorsku jasně 2:5

Praha - Hokejisté Lva prohráli v utkání Kontinentální ligy s Magnitogorskem 2:5. Góly domácích, kteří vždy snižovali až za tříbrankového vedení Metallurgu, obstarali Jiří Hunkes a Jakub Klepiš. Svěřenci kouče Václava Sýkory prohráli třetí z posledních čtyř domácích zápasů. Další duel čeká Pražany ve čtvrtek proti Traktoru Čeljabinsk.

První třetina příliš vzruchu nenabídla. Lev se Štěpánkem v brance se jen těžko dostával na dostřel Ahonenovy branky a už ve čtvrté minutě se musel bránit při Vránově vyloučení, ale oslabení zvládl. Štěpánek se poté vyznamenal proti O'Reillymu, ovšem v polovině 16. minuty už neměl šanci zareagovat na Zuccarellovo zakončení zblízka při trestu Němce.

Také na začátku druhé části museli Lvi čelit početní výhodě soupeře, oslabení zvládli bez úhony. Od 29. minuty dostala hra mnohem větší spád. Nejprve Lisin sám proti Štěpánkovi neuspěl, ale o pár vteřin později úspěšně dorážel O'Reilly. Uplynulo jen 59 sekund a "Magnitka" vedla 3:0 po trefě Hodgmana. Pražané v těchto fázích mohli děkovat Štěpánkovi, že rozdíl ve skóre dále nenarůstal. Domácí gólman se vyznamenal především při šanci Zdunova, který zakončoval takřka do odkryté branky. Antipin navíc rozezvučel horní tyč.

Ve 34. minutě ale na druhé straně našel Klepiš parádně Hunkese a Lev ožil. Další šanci měl Řepík, Hunkes těsně před přestávkou pálil do tyče.

I v nástupu do třetího dějství se Pražané bránili ve čtyřech. Oslabení sice zvládli, jenž několik vteřin poté jim ujel Mozjakin a se štěstím překonal Štěpánka. Hříšník Porseland už chvilku nato usedl na trestnou lavici znovu, jediného hráče hostů přečíslili Klepiš s Němcem a Klepiš měl na konci 49. minuty podobně velkou dávku štěstí jako Mozjakin - 2:4. Lvi přidali na aktivitě a dotírali na Ahonenovu branku, jenže zcela marně, další trefu už nepřidali. V 56. minutě je naopak zchladil Kosov a potvrdil tak, že Metallurg má nejofenzivnější tým v soutěži.

Sýkora: Nepodali jsme optimální výkon

Domácí kouč Sýkora označil výhru ruského týmu za zcela zaslouženou. "Magnitogorsk byl lepší a prokázal, že je to top tým i bez hráčů jako Malkin a další. My jsme nepodali optimální výkon. Za stavu 0:3 jsme vykřesali naději, ale pak v závěru, kdy jsme se snažili s výsledkem ještě něco udělat, jsme hráli vabank a udělali tam chyby, které soupeř využil a potrestal nás," uvedl Sýkora. "Proti takovému týmu, jako je Magnitogorsk, bychom museli využít alespoň polovinu našich šancí, abychom mohli být úspěšnější," dodal Sýkora.

Magnitogorsk se musel vypořádat se ztrátou klíčových postav minulých týdnů, ale zvládl to na výbornou. "Bylo to pro náš tým hodně důležité utkání po odchodu Malkina s Gončarem," připomněl kouč Paul Maurice návraty hvězd do zámoří po vyhlášení konce výluky NHL. "Máme teď velmi mladý tým, ale podařilo se nám dát nějaké góly a zvednout si sebevědomí," pochvaloval si Maurice.

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. Hunkes (Klepiš, T. Rachůnek), 49. Klepiš - 16. Zuccarello (Platonov, O'Reilly), 29. O'Reilly (Platonov, Mozjakin), 30. Hodgman (Zuccarello, Kosov), 45. Mozjakin (O'Reilly), 56. Kosov (Hodgman, Zuccarello). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Gašilov - Šeljanin, Sivov (všichni Rus.). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 718.

Sestavy:

Lev Praha: Štěpánek - Nakládal, Němec, Krejčík, Mikuš, Porseland, Mojžíš, Hunkes - Hossa, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Řepík, Novotný, Surový - Cipulis, Karamnov, J. Svoboda. Trenér: Václav Sýkora.

Magnitogorsk: Ahonen - Antipin, Mišarin, Chabarov, Bondarev, Antonovskij, Bernackij - Platonov, O'Reilly, Mozjakin - Zuccarello, Hodgman, Kosov - Potěchin, Jakubov, Grigorenko - Lisin, Kazionov, Zdunov. Trenér: Paul Maurice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články