Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lev po přestřelce zdolal Čerepovec, dařilo se i dalším krajánkům

Praha - Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Severstal Čerepovec 5:4 a po pětizápasové sérii bez bodového zisku oživili naděje na účast v play-off. Po první třetině prohrávali 0:3, ale i díky dvěma trefám Michala Řepíka zápas otočili. Dařilo se i dalším českým krajánkům v Kontinentální hokejové lize.

Lev Praha v utkání s Čerepovcem
zdroj: ČTK

Domácí bez svého nejproduktivnějšího hráče Klepiše začali svižně a záhy po zahajovacím buly rozezvučel kapitán Novotný tyčku. V 10. minutě však Pražanům ujel ve vlastním oslabení Ketov a poslal Severstal do vedení. O chvilku později navíc musel na trestnou lavici Sekáč a byl to opět Ketov, kdo přidal z mezikruží druhý gól ruského celku. Otřesený Lev se vzápětí znovu provinil proti pravidlům a devět vteřin před návratem vyloučeného Porselanda zvýšil náskok Čerepovce na 3:0 Berdnikov. Trenér Václav Sýkora tak měl v kabině svým svěřencům co vysvětlovat.

"Po té třetině jsme si v kabině řekli, že takhle hrát nemůžeme a nemůžeme tomu podlehnout. Řekli jsme si, že začneme nový zápas a kluci ukázali obrovský charakter, protože otáčet proti tak silnému soupeři takový výsledek není vůbec jednoduché. Ale to, co se řeklo v kabině, plnili kluci na 120 procent. Nezlomil je ani čtvrtý gól po snížení na 2:3 a já smekám klobouk."

Do druhé části nastoupili domácí jako vyměnění. Brzy si vynutili přesilovku a Novotný od kruhu pro vhazování poslal nekompromisně kotouč za Košečkina. Lev zvýšil obrátky a několikrát při rovnovážném počtu hráčů zamkl hosty v jejich obranném pásmu. Ve 36. minutě nápor vygradoval gólem Gyngeho, jehož fantasticky našel po útočném výletu zadák Lepistö. Elán domácích ale zchladil už 22 sekund poté Šipačov, jenž faulován v úniku dostal podle videorozhodčího puk za brankovou čáru a nemusel tak ani předvést své umění při trestném střílení. Řepík ovšem stihl v přesilovce ještě snížit. 

Pražané, kteří v průběhu druhého dějství zcela opanovali dění na ledě, byli velmi aktivní i ve třetí třetině, což vyústilo v další přesilovku. Řepík při ní hodně dlouho držel kotouč, ale nakonec místo rozehrávky napřahujícím spoluhráčům sám střelou zápěstím zakončil a vyrovnal. Ve 48. minutě Lvi pak velký obrat dokonali - výborně hrající Řepík odstavil od puku v rohu kluziště soupeře, ihned narýsoval přihrávku najíždějícímu Birnerovi a ten při střele vkleče do odkryté branky nezaváhal. Pražané poté bedlivě střežili těžce vydobyté vedení a povedlo se jim to i při závěrečné power play Čerepovce.

Kouč vítězů Václav Sýkora připustil, že pro Lva to byl vzhledem k boji o postup do play-off existenční zápas. "Ty body hodně potřebujeme. Myslím, že jsme začali dobře. Hned v prvním střídání jsme měli dvě gólovky, nastřelili tyčku, ale zase se nám nepodařilo jít do vedení," litoval Sýkora na tiskové konferenci promarněných šancí v úvodu. Hvězda utkání a střelec dvou branek Michal Řepík cítí důležitost několika příštích zápasů: "Teď tu máme Čechov, pak jedeme do Bratislavy, a to budou hodně důležité zápasy. Pak přijde na řadu ten trip a tam se může rozhodovat až v tom úplně posledním zápase s Doněckem."

Slavící Lev Praha
zdroj: ČTK

Dařilo se i dalším českým hokejistům v KHL

Lukáš Kašpar zazářil dvěma góly i asistencemi a výrazně přispěl k vítězství Doněcku na ledě Novosibirsku 5:2. V polovině zápasu mistr světa z roku 2010 asistoval u vítězné branky Dmitrije Kagarlického, který rovněž skóroval dvakrát. I díky Kašparovu nejproduktivnějšímu duelu v sezoně si nováček soutěže pojistil osmé místo v Západní konferenci. 

Ve svém pátém utkání v dresu Dynama Moskva se poprvé prosadil Jakub Petružálek, který rozhodl v nájezdech o vítězství obhájců titulu nad Magnitogorskem 2:1. Nedávná opora Chabarovsku uspěla v rozstřelu jako jediná z šesti aktérů. Mezi neúspěšné exekutory patřil i další český útočník Marek Kvapil.

Petrohradský útočník Petr Průcha navázal na své dvougólové představení proti Jekatěrinburgu trefou v duelu s Čeljabinskem, kterou pomohl k vítězství lídra soutěže 5:1.

Mezi střelce se zapsal i obránce Marek Trončinský, který svým pátým gólem v sezoně v 51. minutě zmírnil porážku Chanty-Mantijsku v Ufě na 4:5. Hosté, kteří dvakrát prohrávali rozdílem tří branek, se v závěru pokusili vyrovnat při hře bez gólmana, ale neúspěšně.

HC Lev Praha - Severstal Čerepovec 5:4 (0:3, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Novotný (Gynge, Nakládal), 36. Gynge (Lepistö), 39. Řepík (Oystrick), 45. Řepík (Lepistö, Němec), 48. Birner (Řepík) - 10. Ketov (Čáslava, Rjazancev), 13. Ketov (Jegoršev, Kiselevič), 17. Berdnikov (Videll, Anisin), 37. Šipačov (Kazionov). Rozhodčí: Odins (Lot.), Ščenjov - Putilin (oba Rus.), Balodis (Lot.). Vyloučení: 5:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 615.

Další výsledky: Novosibirsk - Doněck 2:5 (za hosty Kašpar 2+2), Ufa - Chanty-Mansijsk 5:4 (za hosty Trončinský 1+0), Dynamo Moskva - Magnitogorsk 2:1 po sam. nájezdech (rozhodující nájezd Petružálek), Petrohrad - Čeljabinsk 5:1 (za domácí Průcha 1+0), Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (Mojžíš 1+0 - Krajíček 1+0), Chabarovsk - Spartak Moskva 1:2, Novokuzněck - Dinamo Riga 3:1, Jaroslavl - Nižnij Novgorod 2:1, Kazaň - Barys Astana 2:4, Nižněkamsk - Omsk 1:4, Viťaz Čechov - Jekatěrinburg 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články