Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lev padl v play-off s CSKA i podruhé v prodloužení

Moskva - Ani druhý zápas osmifinálové série Kontinentální ligy proti CSKA Moskva neskončil pro hokejisty Lva Praha šťastně. A stejně jako včera za to mohlo nezvládnuté prodloužení. Zatímco včera moskevskému celku stačilo k výhře první prodloužení, dnes se musela přidávat ještě druhá desetiminutovka. Utkání rozhodl gól Igora Grigorenka v 90. minutě, výsledek byl tudíž totožný - 2:3. V sérii hrané na čtyři výhry vede ruský klub 2:0. Souboj o postup do čtvrtfinále se v neděli přesunuje do Prahy.

Alexander Radulov v dresu CSKA
zdroj: ISIFA

Pražský tým vstoupil do zápasu aktivně, činila se zejména druhá útočná formace Řepík-Vrána-Birner. Pöpperleho v brance Lva vyzkoušel vážněji ve 4. minutě Rylov, který rozhodl středeční zápas. Domácí se do hry dostali v přesilových hrách. V první výhodě, kdy hosté dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě, pomohla Pöpperlemu po střele Igora Radulova levá tyč. Druhou přesilovku již CSKA využil. V 15. minutě otevřela skóre největší hvězda moskevského týmu Alexandr Radulov.

Václav Sýkora, trenér Lva Praha

"První třetina nebyla úplně podle našich představ, ale od druhé jsme se domácím vyrovnali. Měli jsme šance rozhodnout jak v základní části, tak v prodloužení, ale štěstí bylo tentokrát na straně domácích. Věřím, že v Praze již bude na naší straně."

Vítěz Tarasovovy divize byl aktivnější, Lev ale podruhé neinkasoval a na začátku druhé třetiny se mu podařilo vyrovnat. Již po sedmi sekundách početní výhodu usměrnil Mäenpääho střelu za Staňova záda Danielsson. 

Gólman Lva ve 44. minutě zlikvidoval příležitost Davise a následně se předvedli jeho spoluhráči. Po rychlém protiútoku posunul Pražany do vedení Birner, jenž dokázal sklepnout ze vzduchu puk poté, co Staňa jen vyrazil Vránovu střelu. Nováček KHL se tak poprvé v sérii dostal do vedení.

I poté byl ústřední postavou zápasu Pöpperle, který musel likvidovat řadu nebezpečných střel soupeře. Ani jeho výborný výkon ale Lvu k výhře nepomohl. Po akci Alexandra Radulova vyrovnal 122 sekund před koncem normální hrací doby Rylov. "Co k tomu říct? Víme,
že je Radulov silný, že v podstatě dělá celý mančaft. Kdyby ho neměli, jsou poloviční. Na druhou stranu je ale nemůžeme podceňovat. Rozhodnout může kdokoliv," uvedl po zápase sedmadvacetiletý reprezentační útočník Petr Vrána.

Stejně jako o den dříve se prodlužovalo. V 69. minutě si museli rozhodčí po dorážce Davise vyžádat radu od kolegy u videa, Pöpperle ale udržel puk před brankovou čárou. Po ojedinělé šanci mohl na druhé straně rozhodnout Cipulis, slovenský brankář ale jeho střelu betonem vyrazil. V 75. minutě jen těsně netrefil puk před odkrytou brankou CSKA Řepík. První prodloužení rozhodnutí nepřineslo. Padlo až v 90. minutě, kdy Pöpperleho překonal Grigorenko.

Lev však podle Vrány i přes počáteční nezdary v Moskvě sérii rozhodně nevzdává. "Je to 2:0, ale odehráli jsme dobré zápasy. Musíme dál bojovat, nesmíme to vzdávat. Je to k hraní, nejsme bez šance" podotkl český hráč.

CSKA Moskva - Lev Praha 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. A. Radulov (I. Radulov), 58. Rylov (A. Radulov, I. Radulov), 90. Grigorenko (Širokov, Kvaša) - 23. Danielsson (Mäenpää, Oystrick), 45. Birner (Vrána, Řepík). Rozhodčí: Odinš, Rönn - Balodis, Dědulja. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2 247. Stav série: 2:0.

CSKA Moskva: Staňa - Rylov, Rjasenskij, Denisov, Morrisonn, D. Markov, Ožiganov, Kondratěv, Marčenko - Persson, A. Radulov, I. Radulov - Širokov, Grigorenko, Kvaša - Kozlov, Prochorkin, Davis - Kugryšev, Sprukts, Ljubimov. Trenér: Vjačeslav Bucajev.

Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, Němec, Lepistö, Mikúš, Mäenpää, Krejčík - Klepiš, Novotný, Danielssson - Řepík, Vrána, Birner - Hossa, Surový, Cipulis - Niživijs, Cingel, T. Rachůnek - Sekáč. Trenér: Václav Sýkora.

Český hokejista Jakub Petružálek přispěl i ve druhém zápase osmifinálové série Kontinentální ligy gólem k vítězství Dynama Moskva. Obhájce titulu zdolal Slovan Bratislava 3:2 v prodloužení a v sérii se ujal vedení 2:0. Petružálek, který před středečním dvougólovým příspěvkem k výhře 5:1 čekal na vstřelenou branku dva a půl měsíce, se dnes prosadil ve druhé minutě a první střelou v celém zápase otevřel skóre. 

Slovan sice s přispěním asistence Michala Vondrky ve druhé třetině skóre otočil brankami Mária Bližňáka a Romana Kukumberga, jenže vedení mu vydrželo necelé dvě minuty. O vyrovnání se postaral Alexej Sopin, který pak ve dvanácté minutě prodloužení rozhodl. Vítěz základní části Petrohrad se ujal také vedení 2:0 na zápasy, po středeční výhře 1:0 v prodloužení předvedl přesvědčivější výkon a Mytišči rozstřílel 7:0. Jednu asistenci si stejně jako ve středu připsal Petr Průcha.

Další zápasy osmifinále play-off KHL:

Východní konference - 1. zápasy

Omsk - Novosibirsk 5:0,

Čeljabinsk - Barys Astana 3:4 v prodl.,

Magnitogorsk - Ufa 3:4 v prodl., Kazaň - Nižněkamsk 5:1.

Západní konference - 2. zápasy

Jaroslavl - Čerepovec 2:1, stav série: 1:1,

Petrohrad - Atlant Mytišči 7:0 (Průcha 0+1), stav série: 2:0,

Dynamo Moskva - Slovan Bratislava 3:2 v prodl. (Petružálek 1+0 - Vondrka 0+1), stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články