Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lev má nakročeno do semifinále, Doněck porazil 3:1

Bratislava - Hráči pražského Lva porazili v pátém čtvrtfinále Doněck 3:1, v sérii vedou 3:2 na zápasy a jsou už jen jedinou výhru od postupu do semifinále. Příští zápas by se měl znovu hrát v Bratislavě, i když Donbass žádá duel doma v Doněcku.

Hokejisté Lva
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Do slovenské metropole se Doněck přesunul kvůli politické situaci na Ukrajině, Lev tam dnes hrál kvůli kolizi s čtvrtfinálovým zápasem Sparty v play-off extraligy s Vítkovicemi. Do sestavy Lva se vrátili po jednozápasovém trestu útočníci Novotný a Birner.

Lev se v úvodu ubránil při Thörnbergově vyloučení a v páté minutě se ujal vedení. Řepík vybruslil na levý kruh a trefil se přesně k levé tyči. Donbass odpověděl náporem a Vehanen čelil několika nebezpečným situacím. Největší šance měli Kolář, Robitaille, Fedotěnko a Dadonov. Udeřil naopak ve 13. minutě znovu Lev. Zackrissonovu střelu ještě pravděpodobně tečoval před Leightonem Novotný, ale gól zůstal připsán švédskému útočníkovi. Do branky Doněcku se následně postavil místo kanadského gólmana Slovák Laco.

Na přelomu první a druhé části se Donbass ubránil při vyloučení slovenského beka Podhradského a v 23. minutě snížil. Po zákroku Varlamova zůstal na ledě ležet Nakládal, ale v pokračující hře se Kagarlickij trefil přesně do pravého horního rohu Vehanenovy branky. O vyrovnání se snažil ukrajinský celek v přesilovkách, ale gólman Lva soupeřovy pokusy likvidoval. V 36. minutě mohl zvýšit náskok Pražanů Azevedo, ale Laco zasáhl betonem.

Stav se ani po dalších šancích na obou stranách nezměnil. V 51. minutě při trestu O'Byrnea neproměnil možnost Dadonov. Další velkou šanci měl Varlamov, ale Lev tlaku Doněcku úspěšně odolával. Donbass sáhl 100 vteřin před koncem k power play, ale výhru Pražanů v ní ještě dovršil střelou do prázdné branky v čase 59:51 Zackrisson.

Lev Praha - Donbass Doněck 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Řepík (Birner), 13. Zackrisson (Azevedo), 60. Zackrisson (Řepík) - 23. Kagarlickij (Koněv). Rozhodčí: Olenin, Rönn - Misjur, Raming. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4486. Stav série: 3:2.

Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Mikuš, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Kubalík. Trenér: Kari Jalonen.

Doněck: Leighton - Kolář, Koněv, Podhradský, C. Wilson, Silnickij, Razin - Robitaille, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Fedotěnko, Dadonov - Kašpar, Varlamov, Kagarlickij - Zacharov, Běluchin, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.

Kari Jalonen (Lev Praha): "Na tento zápas jsme se opravdu dobře připravili. Hlavně na začátku jsme hráli výborně a vstřelili dva góly, které nás v podstatě dovedly k vítězství. Víme ale, že nás ještě čeká jeden krok k tomu, abychom postoupili dál."

Andrej Nazarov (Doněck): "Gratuluju Lvu k výhře a velmi dobrému výkonu. Do utkání vstoupil lépe náš soupeř, dal dva góly a my už tuto ztrátu nedokázali dotáhnout. Zbyla nám poslední šance. Pokud příští zápas prohrajeme, bude to pro nás znamenat konec sezony. Proto se na něj připravíme tak, jako by byl náš poslední."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články