Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Lev láká Čechy. Přijít by mohl trenér Sparty Jandač

Praha - Po oznámení příchodu KHL do Prahy se v kuloárech rozjely živé diskuze na téma, koho z českých hráčů i trenérů se klubu podaří přitáhnout. Rodící se pražský Lev dle deníku Sport již začal zkoumat případné české posily, zákulisní diskuze vytipovaly několik jmen, které by mohly příchozí tým obohatit. Nejpravděpodobnějším se zdá současný trenér Sparty Josef Jandač, který by mohl obsadit post šéfa střídačky.

Z dalších diskutovaných jmen se nabízí ještě odstoupivší trenér Chomutova Václav Sýkora nebo trenér Plzně Marian Jelínek, který se po nezdařeném semifinále play-off proti brněnské Kometě rozhodl tým opustit.

Sám Jandač možnost angažmá v pražském klubu KHL nevylučuje. "(Spojení Lva a Jandače) je pro mne určitě zajímavé. Nějaké schůzky proběhly, ale pořád je vše ve fázi jednání, není nic konkrétního," připustil sparťanský trenér. Budoucnost v současném letenském klubu však apriori neodmítá. "V první řadě mám pořád smlouvu ve Spartě a na stole jsou i další nabídky. Všechno je takové živé a řeší se za pochodu," přiznal Jandač.

Jandače lákají i další kluby z KHL. Nabídka z Prahy by mu ale byla bližší z rodinných důvodů. "Je samozřejmě fajn, když vám přední ruské kluby nabízejí smlouvu. Mají jasný rozpočet, kádr je částečně postavený a je tam hráčský potenciál. Jsou ale místa, kam bych rodinu nevzal," řekl. Proto je vznikající pražský Lev lepší volbou.

Josef Jandač: Lev je nový, tým se bude teprve budovat, mělo by tam hrát hodně Čechů. Musím mít záruku, že tam bude nějaká vize a představa budoucnosti. Není ovšem jasné, zda se klub prosadí v konkurenci Sparty a Slavie. Každopádně je to pro mne velice zajímavé. Pro každého trenéra s ambicemi by bylo.

Sparta má dle trenéra výsostní zájem jej v týmu udržet. "I na Spartě ale vědí, že nemohu nad těmi nabídkami pořád zavírat oči a říkat ne. To prostě nejde. Teď společně s Petrem Břízou stavíme mužstvo pro další ročník, to nepočká. Co bude dál, to se uvidí," dodal.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články