Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lev i Slovan dohráli: Reprezentace se tak radši sejde o týden dříve

Praha – Brzký konec československé ekipy v KHL uspíší začátek přípravy národního týmu na mistrovství světa. Hokejová reprezentace se tak sejde již 18. března, tedy o týden dříve, než se původně předpokládalo. Trenér Alois Hadamczik se rozhodl posunout plánovaný začátek přípravy vzhledem k tomu, že v play-off Kontinentální ligy již skončili Lev Praha a Slovan Bratislava a řada potenciálních reprezentantů má po klubové sezoně. 

Alois Hadamczik
zdroj: ISIFA

"Je to trochu komplikace, ale je to dané. Musíme se s tím vyrovnat. Chtěl jsem začít soustředění 25. března, ale dohodli jsme se, že začneme dříve. Teď chci, aby kluci měli dva tři týdny volno, aby si mohli odpočinout, věnovat se rodinám a připravovat se individuálně. Od osmnáctého se začneme připravovat společně," řekl dnes Hadamczik.

Tým se bude připravovat v Kravařích. "Je tady klid, posilovna, regenerace," uvedl reprezentační kouč s tím, že hráči budou trénovat od pondělí do pátku a o víkendu budou mít volno. První přípravný zápas před MS čeká národní tým 3. dubna proti Lotyšsku. "I proto bude první týden spíše volnější," podotkl Hadamczik.

Lev by mohl dodat skoro polovinu kádru

Z kádru Lva a Slovanu by mělo pozvánku dostat přibližně deset hráčů. Hadamczik počítá s Ondřejem Němcem, Jakubem Nakládalem, Jakubem Krejčíkem, Tomášem Mojžíšem, Jiřím Novotným, Petrem Vránou, Tomášem Rachůnkem nebo Michalem Vondrkou, kteří startovali na únorových Švédských hrách. Premiéru v národním týmu by mohl absolvovat i Jiří Sekáč, který si ale z nedělního zápasu Lva odnesl otřes mozku. Šanci zřejmě dostane i brankář Jakub Štěpánek.

"Momentálně se o jménech ještě rozhodujeme. Například Kuba Štěpánek sice v poslední době nechytal, ale má za sebou dvě mistrovství světa a je to zkušený gólman. Uvažujeme o něm hodně," uvedl Hadamczik, který původně plánoval, že v přípravě před MS proti Lotyšsku nebo Německu dá šanci hlavně mladším a mezinárodně méně zkušeným hráčům.

"Řada mladých jako Honejsek, Holík, Zámorský nebo Hertl ale budou hrát v té době play-off, takže je pozvat nemůžeme," uvedl Hadamczik, který zároveň nevyloučil, že zkušení hráči typu Novotného nebo Vondrky odehrají jen některé zápasy. Před světovým šampionátem nastoupí národní tým k devíti utkáním. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články