Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Lev hraje v Magnitogorsku. Cesta za Gagarinem vede přes venkovní vítězství

Praha - Finále Kontinentální hokejové ligy se opět přesouvá na ruskou půdu do Magnitogorsku. Druhý nejlepší celek základní části dokázal dvakrát ihned zareagovat na výhru Lva Praha a za stavu 2:2 v sérii má zpět na své straně výhodu domácího prostředí. V sobotním pátém utkání je v banku mečbol. Klíčové pro to, kdo ho získá, může být, kolik manévrovacího prostoru bude mít první útočná formace Metallurgu. Textový on-line přenos sledujte na webu ČT sport od 13:00.

Jedna z mnoha šarvátek během utkání
zdroj: ČT sport autor: Vít Čepický

V městě na řece Ural bude série pokračovat za vyrovnaného stavu na zápasy, ale nikoliv "od nuly". "Rozdíl to určitě je. Když série začínala, bylo to na čtyři vítězné zápasy ze sedmi, teď už jen na dva ze tří. Z toho budeme my hrát už jen jeden zápas doma. Záleží tedy na tom, jak dokážeme přitlačit 'Magnitku' u nich doma. Potřebujeme tam zvítězit," řekl asistent trenéra Lva Václav Sýkora.

Prostor na chyby se tenčí. "Už nejde vymýšlet nic moc nového, ale oproti čtvrtému zápasu musíme trochu změnit přístup a koncentraci, protože si myslím, že naposledy jsme ji trochu postrádali a nebyli jsme tak důrazní. Hlavně v obraně. Udělali jsme dost chyb, a to se prostě proti Metallurgu nevyplácí. Oni trestají všechno," zdůraznil Sýkora.

Ani podle obránce Martina Ševce nebudou Lvi ve své hře nic moc měnit. "První zápas jsme tam byli úspěšní, druhý byl trochu kopií toho posledního zápasu. Dopustili jsme se chyb, u dvou gólů nám přeskočil puk hokejku, takže tam bylo i trochu smůly, ale na to se nechci vymlouvat. Musíme hrát a vyvarovat se chyb," prohlásil Ševc.

"Budeme chtít hrát to, co první a třetí zápas. Musíme hodit za hlavu zápasy číslo dva a čtyři. Chceme hrát naší hru. Pokud dokážeme plnit šedesát minut to, co nám trenér (Kari Jalonen) naordinuje, tak máme šanci na úspěch," věří další bek Ondřej Němec.

Alfou a omegou může být, kolik prostoru dostane ke svým ofenzivním výpadům útočné trio domácích Danis Zaripov, Jan Kovář, Sergej Mozjakin. Tato formace se neprosadila pouze v prvním finále, které vyhráli Pražané 3:0, od té doby stihla nasbírat úctyhodných 18 bodů za šest branek a 12 nahrávek (Mozjakin 2+7, Zaripov 3+3, Kovář 1+2).

"Pokud chceme v sérii uspět, oni jsou ti klíčoví hráči, které si musíme pohlídat. Mozjakin a Zaripov jsou asi dva nejlepší hráči celé KHL, ale dokázali jsme si, že je dokážeme eliminovat, aby nebyli tolik vidět. Musíme jim to otrávit a dohrávat je," uvedl Němec. "Jsou to mimořádní hráči, ale třeba ty góly, které dali teď v Praze, tam jsme jim dovolili opravdu až moc. Byly to pro ně v uvozovkách až snadné góly. To se nesmí opakovat. Musíme být důslednější, nesmí dostat ani metr ledu," doplnil Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články