Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lev bodoval i podeváté, Omsk porazil v nájezdech

Omsk - Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Omsku 3:2 po samostatných nájezdech. Pražané sice v utkání promarnili dvoubrankový náskok z první třetiny, ale nakonec rozhodla nedávná švédská posila David Ullström. Pražané bodovali poosmé v řadě, sedmkrát z toho vyhráli. Na závěr současného turné po soupeřových arénách je ve čtvrtek čeká souboj s Barysem Astana.

Lev v úvodu utkání hrál dlouho v početní výhodě, ale skóre neotevřel. Už po 23 vteřinách šel pykat Kazakov, ale Avangard odolal. Stejně tak Pražané nepřekonali Garona při vyloučení Pěrežogina, který vysokou holí fauloval Thörnberga, na pět minut a do konce utkání. Devět vteřin před koncem výhody byl potrestán Ridderwall, ale ani Lev v oslabení neinkasoval. Skóre se poprvé změnilo v 13. minutě, kdy Ridderwall z rohu vybruslil k modré čáře a jeho nahození tečoval úspěšně Zackrisson.

Další šanci měl Oystrick a v 16. minutě Lev zvýšil. Azevedo vyhrál vhazování a Jaakola z mezikruží zamířil přesně. V závěru úvodní části byl za vysokou hůl vyloučen na dvě plus dvě minuty Thörnberg, Sjomin v šanci ještě před pauzou neuspěl, pak ani Kurjanov, ale ve 23. minutě už snížil Kuljaš. Potom držel hosty gólman Vehanen, který se vyznamenal především při Sjominově šanci.

Lev pak nevyužil dvě přesilovky a Avangard se tlačil za vyrovnáním. Trest Ridderwalla v 35. minutě odstartoval sérii čtyř vyloučení Lva za sebou a napočtvrté už Pražané neodolali. V 52. minutě vyrovnal Kurjanov. Pak měl po Sjominově vyloučení a špatném střídání Omsku na 16 sekund přesilovku pěti proti třem Lev, ale český krajánek Blaťák zabránil před brankovištěm v dorážce do prázdné branky Novotnému.

Zápas i proto dospěl do prodloužení a stejně jako při nedávném měření sil v Praze nakonec také do samostatných nájezdů. Začínal Lev a Ullström si chytře poradil s Garonem. Protože žádný z dalších exekutorů už neuspěl, i tentokrát získali bod navíc Lvi.

Avangard Omsk - HC Lev Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Kuljaš (Širokov, Kurjanov), 52. Kurjanov (Ivanov) - 13. Zackrisson (Ridderwall), 16. Jaakola (Azevedo), rozhodující sam. nájezd Ullström. Rozhodčí: Buturlin, Ravodin - Medveděv, Sadovnikov. Vyloučení: 5:8, navíc Pěrežogin 5 min. a do konce utkání, Kurjanov (oba Omsk) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6920.

Omsk: Garon - Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Nurislamov, Poleščuk - S. Kosticyn, D. Sjomin, Kazakov - Pěrežogin, Popov, Ružička - Ivanov, Kurjanov, Širokov - Kalinin, Žerebcov, Berdnikov. Trenér: Miloš Říha st.

Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall - Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Miloš Říha (Omsk): "Blahopřeji soupeři k vítězství. Je příjemné slyšet už dvanáctý zápas, že máme dobrý tým, bohužel se nám ale nedaří vyhrávat. Dnes nás ubila oslabení. Jsem pyšný na tým, že se po první třetině, když jsme prohrávali 0:2, zvedl a vybojoval bod. Jsem rád, že se hráči bili o každý puk celých 60 minut. I dnes nám chybělo štěstí. Puk skákal po brankové čáře, odrážel se od tyčí, ale nepadalo nám to tam."

Kari Jalonen (Lev Praha): "Omsk je dobrý tým a hrál velmi dobře. Na začátku jsme si vytvořili v podstatě pouze dvě šance a obě proměnili. Oba týmy hrály ze zajištěných obran. Jsem moc rád, že jsme zápas nakonec v nájezdech získali na svou stranu."

Další debakl bratislavského Slovanu přišel v Astaně

Hokejisté Slovanu Bratislava utrpěli v Kontinentální lize další debakl. Svěřenci českého kouče Rostislava Čady prohráli v Astaně 1:6. Navázali tak na nepovedený nedělní zápas v Jekatěrinburgu, kde podlehli 1:8 a připsali si nejvyšší porážku za dobu svého působení v soutěži. Místo Jaroslava Januse, který chytal v Jekatěrinburgu, dostal teprve potřetí tento měsíc šanci Miroslav Kopřiva.

Český gólman udržel čisté konto do osmé minuty a krátce předtím se mohl se svými spoluhráči radovat z vedení, ale hráči Barysu do konce první třetiny skóre otočili. Kopřivu překonali dvakrát v každé dvacetiminutovce a výhrou si upevnili vedení v Černyševově divizi. Slovan je předposlední v Západní konferenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články