Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Letní úkol pro Pastrňáka: Zesílit. A pak přežít v Bostonu kritickou sezonu

Praha - Český hokejový talent David Pastrňák prožil sezonu, která jeho kariéru nasměrovala kýženým směrem. V pouhých osmnácti letech nahlédl v dresu Bostonu do NHL a dokázal se v ní prosadit. Věří, že svou šanci už nepustí, i proto tvrdě pracuje na "domácím úkolu" v podobě nabrání svalové hmoty, který od vedení Bruins dostal.

Ilustrační foto

"Za ten rok se toho stalo hodně. Na farmě jsem měl chvíle, kdy jsem uvažoval o návratu do Švédska. A pak bylo něco neuvěřitelného, když jsem vešel do kabiny Bostonu," vzpomínal Pastrňák na těžké chvíle, které koncem listopadu nahradila euforie. "Jen škoda, že nám to nevyšlo na play-off, o které jsme přišli až v samém závěru," litoval Pastrňák, že jeho tým nemohl usilovat o Stanleyův pohár.

Z osobní stránky však mohl být spokojený. Nakonec nastoupil do 46 zápasů a připsal si 27 bodů za 10 branek a 17 asistencí. Když v lednu proti Philadelphii poprvé ve slavné lize skóroval, stihl rovnou přidat i druhou trefu a právě jeho zásah se počítal i jako vítězný gól. To vše z něho udělalo rovnou první hvězdu zápasu. Jakožto nejmladší hráč celé ligy se i díky tomu všemu dočkal ceny fanoušků pro překvapení sezony.

"Dobře se to poslouchalo, jak všichni říkali, že jsem byl nejmladší hráč NHL. To se nestane každému. Strašně mi to pomohlo na psychice. Fanoušci si mě tam i docela oblíbili, za což jsem byl hrozně rád. Pomůže vám to všechno stoprocentně i ve hře," připomněl devatenáctiletý Pastrňák.

Vstřebával výrazné prožitky, ale při své premiéře prý až tolik nervózní nebyl. "Byla tam malá nervozita, ale starší kluci mi pomohli. Pořád dokola mi vykládali, že to je jeden zápas a já nemám co ztratit. Měl jsem tam navíc i Davida Krejčího, který mi strašně pomohl. Ale i Zdeno Chára, Milan Lucic nebo další," ocenil havířovský rodák.

Z tradičních výstupních pohovorů po sezoně ví, co by měl přes léto nejvíce zlepšit a na čem nejvíce zapracovat, aby přijel na příští sezonu připravený. "Konkrétně by rádi, abych zesílil, alespoň kilo až dvě svalové hmoty navrch. A můj kondiční trenér z Prahy je v kontaktu s naším trenérem, takže si mohou přesně říci, co a jak," přiblížil Pastrňák.

Za sebou už má po volnu první týden tréninku. "Byl jsem si v Turecku u moře odpočinout, ale teď už trénuju a mám obrovskou motivaci. Strašně rád už zase něco dělám. Jsem pětkrát v týdnu v posilovně a zkouším chodit už i na led, pomalu se do toho dostávám," přiblížil Pastrňák.

Zvěsti o tom, že druhá sezona bývá v NHL pro hráče nejkritičtější, dobře zná. Vpřed ho však žene už jen touha po tom, aby se vůbec udržel v prvním týmu, je pro něho motivací navíc. "Jdu do toho úplně stejně jako minulý rok. O ničem nepřemýšlím a trénuju každý den naplno. Chci v přípravě nechat všechno. Snažím se, abych přijel do kempu připravený a dostal se do týmu, což nebude nic jednoduchého," uzavřel Pastrňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články