Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Leška jubileum neřešil, mrzel jej neproměněný nájezd

Plzeň – Ve šlágru 8. kola extraligy zdolala Plzeň svého soupeře ze Zlína 3:2 po samostatných nájezdech. Zisk bodu valašskému týmu stačil k udržení první příčky v tabulce, přesto bylo po utkání na zlínských hráčích vidět mírné zklamání. "S bodem zvenku jsme samozřejmě spokojeni," prohlásil po utkání jubilant Petr Leška, který na západě Čech odehrál svůj 900. zápas v nejvyšší soutěži. Pětatřicetiletý centr si oslavu pokazil osobním desetiminutovým trestem za protesty.

Petr Leška
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Přestože si připsal asistenci u vedoucí branky Zlína v první třetině, nakonec neproměnil ve druhé sérii nájezdů svůj pokus. Zajímavostí bylo, že jeho provedení opakoval, jelikož plzeňský gólman Adam Svoboda při neplatném pokusu příliš rychle opustil prostor brankoviště. "Viděl jsem, že rozhodčí má zvednutou ruku, takže jsem první ani nezakončoval," řekl.

Neúspěch při samostatném nájezdu hráče, jenž část ročníku 1997/98 odehrál v plzeňském týmu, natolik rozladil, že snižoval význam svého 331. odehraného utkání v bez přerušení. "Statistiky příliš nesleduju. Nebyl to pro mě ničím výjimečný zápas," uvedl Leška.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň 1929 - PSG Zlín

Kumstát: Zápas mi vyšel, ale tři body jsou důležitější

Střelecké galapředstavení předvedl na ledě pražské Sparty karlovarský forvard Petr Kumstát. Za záda brankáře Tomáše Pöpperleho se trefil hned čtyřikrát a hosté se především díky němu dočkali po třech prohrách v řadě plného bodového zisku. Díky němu udrželi jednobodový kontakt s předposlední Mladou Boleslaví, která uspěla na ledě Pardubic. Mimořádným výkonem se Kumstát posunul do první trojice střelců nejvyšší hokejové soutěže. Po zápase však měl více než z osobních statistik radost teprve z druhé výhry svého týmu v sezoně.

"Jsem rád za to, jak se mi zápas vydařil, ale tři body z ledu soupeře jsou pro nás důležitější," řekl Kumstát. "Je ale pravda, že už jsem se potřeboval chytit. Před zápasem jsem říkal v kabině klukům, že to konečně protrhnu, ale na čtyři branky jsem opravdu nemyslel. Samozřejmě teď počítám s poplatkem do klubové kabiny, ale to mě po vyhraném zápase jen těší," dodala karlovarská hvězda zápasu. Trenér Baďouček v této sezoně roztrhl tradiční karlovarské duo Skuhravý-Kumstát a druhého jmenovaného dal na křídlo šikovnému Lukáši Pechovi, jenž prožívá bodově bohatý vstup do sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta Praha - Karlovy Vary

V zápase se Pech asistencemi podepsal na třech Kumstátových gólech a upevnil si vedení v kanadském bodování extraligy právě před svých spoluhráčem. "Vypadá to, že si na sebe začínáme zvykat a spolupráce funguje. S Vencou Skuhravým jsme spolu hráli několik let a na ledě jsme o sobě dobře věděli. Hodně jsme vsázeli na naše parametry a sílu. S Lukášem je to jiné. On je takový hračička, posílá mi hodně přihrávek a pak je jen na mně, abych je začal proměňovat. Když dnes shrnu ty dnešní branky, tak v podstatě všechny byly z těch snadnějších, co jsem v životě vstřelil. Dvakrát mi to tam Lukáš předložil do jasné šance a poslední gól byl do opuštěné klece," zhodnotil spolupráci s novým centrem Kumstát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články