Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lenc před finále: Nikdo nechce končit sezonu prohraným zápasem

První extraligové finále čeká libereckého Radana Lence. Sedmadvacetiletý útočník zamířil do Liberce v létě z nedaleké Mladé Boleslavi a rychle se zařadil mezi opory Severočechů. Navíc hned v první sezoně s Bílými Tygry vyhrál základní část a po zvládnuté semifinálové sérii s obhájci titulu z Brna může bojovat o Masarykův pohár.

Radan Lenc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Finálová série odstartuje pod Ještědem ve čtvrtek. "Už se všichni velmi těšíme, až to začne. Bude to další krásná hokejová bitva. Je potřeba se dobře připravit, nečeká nás nic jednoduchého. Budou to ale poslední zápasy v sezoně a není se na co šetřit, dáme do toho všechno. Nikdo z nás určitě nechce končit sezonu prohraným zápasem," řekl Lenc.

Semifinálová série s Brnem byla často označována za předčasné finále. Družina trenéra Filipa Pešána si postup přes extraligového šampiona posledních dvou let náležitě užila, podle Lence ale ještě nemá splněno.

"Euforii a emoce jsme po semifinále krotit nemuseli. Užili jsme si to tak, jak jsme sami cítili. Každý ale ví, že ještě není konec. Je před námi finále, tedy ten nejtěžší a nejdůležitější krok," zdůraznil Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. semifinále play-off Třinec - Plzeň

Netajil, že moc touží po tom, aby byl onen krok v podání Severočechů úspěšný. "Je to jeden z mých splněných - ale ještě ne úplně dokončených - snů. Není to tak, že bych si před sezonou řekl, že jdu do Liberce, protože se tu bude určitě hrát finále," uvedl Lenc.

"Celkově mě ale lákala práce, která tady je. Samozřejmě také kvalita kádru a kvalita a atmosféra v celé organizaci. To byly důvody, proč jsem se rozhodl pro přesun do Liberce. Byla to dobrá volba. A že teď můžu hrát své první finále, to je jenom další plus," vysvětlil Lenc.

Naproti tomu jeho spoluhráče Martina Ševce čeká již deváté finále v kariéře. Z dosavadních osmi jich zkušený bek dokázal pět vyhrát.

"Je to něco neuvěřitelného. Někomu se v kariéře nepoštěstí hrát ani jedno finále a on už bude v devátém. Martin má vítězného ducha a také hodně zkušeností, které umí správně využít a předává je nám ostatním. Jsme rádi, že ho máme v týmu," ocenil Ševcův přínos rodák z Mladé Boleslavi.

V cestě za nejcennější domácí trofejí budou Liberci stát Oceláři z Třince. Ti postoupili do druhého extraligového finále za sebou až po sedmizápasovém dramatu s Plzní.

"Třinec je hodně kvalitní tým se spoustou šikovných hráčů. V brance mají Šimona Hrubce, který je skvělým gólmanem a velkou oporou. To je ale Roman Will pro nás taky. Bude to hodně zajímavý souboj a doufám, že na Šimona a hru soupeře najdeme recept," řekl reprezentační útočník Lenc.

Bílí Tygři budou ve finále rovněž spoléhat na podporu vyprodané arény. "Atmosféru v hale si hodně užívám, fanoušci jsou skvělí po celou sezonu. Na každý zápas v play-off bylo vyprodáno a určitě bude plný dům také na finále. Věřím, že nás publikum bude povzbuzovat a požene nás za vítězstvím," řekl Lenc, na jehož formaci s Markem Kvapilem a Tomášem Filippim trenér Pešán hodně spoléhá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články