Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Legendární hokejista Orr zavítal do České republiky

Mariánské Lázně - Bývalý hokejista Bobby Orr je opět ve své nejoblíbenější české destinaci - Mariánských Lázních. Kanaďan, který je považován za nejlepšího obrance v historii NHL, v březnu oslavil už jednašedesáté narozeniny. Přesto nezamířil k léčivým pramenům, ale mezi žáky Hokejové školy Františka Kaberleho staršího.

Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let hrával Orr před plnými stadiony a užíval si pozornosti fanoušků a novinářů. Teď si naopak vychutnává anonymitu a rozdávání autogramů hokejovým nadějím mu přijde úsměvné. "Dost pochybuji, že tyhle děti vůbec ví, kdo jsem. Možná znají moje jméno, ale určitě mě nepoznávají. To spíš ví tak jejich rodče nebo prarodiče," řekl Orr, jenž jako jediný obránce v historii dvakrát vyhrál Art Ross Trophy pro nejlepšího střelce NHL.

Defenzivní taktiku probíral pouze s oběma bratry Kaberlovými. Mladým hráčům z hokejové školy žádné zkušenosti nepředal. "Já už tyhle kluky nemůžu nic naučit. Hokej se posunul někam jinam a tyhle děti jsou velmi talentované. V České republice se rodí skvělí hokejisté, jak už Češi mnohokrát světu dokázali," dodal Orr.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články