Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Legendární Fetisov oblékne v 51 letech dres CSKA Moskva

Moskva - Legendární obránce Vjačeslav Fetisov se v 51 letech opět představí v profesionálním hokejovém utkání. Bývalý mistr světa, olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu vypomůže v nouzi svému týmu CSKA Moskva a nastoupí zřejmě už v pátečním duelu KHL proti Petrohradu. Fetisov, jenž ukončil kariéru ve čtyřiceti letech v roce 1998, je v současnosti prezidentem CSKA. "Poté, co se zranil Denis Kuljaš, nutně potřebujeme dalšího obránce. Fetisov pravidelně trénuje a souhlasil, že týmu pomůže. Potřebujeme jen dořešit nějaké formální náležitosti," řekl kouč moskevského klubu Sergej Němčinov.

Comeback jen na jedno utkání?

Fetisov se v případě návratu na led stane nejstarším ruským profesionálním hokejistou. V NHL odehrál v jednapadesáti letech celou sezonu za Hartford legendární útočník Gordie Howe a připsal si 15 gólů a 26 asistencí. Zatím není jasné, zda se comeback slavného hokejisty bude týkat jen jednoho zápasu.

Nejstarší ze slavné pětice Fetisov, Kasatonov - Makarov, Larionov, Krutov je jedním z nejlepších a nejúspěšnějších hokejistů historie. V dresu Sovětského svazu získal dvě olympijská zlata, sedm titulů mistra světa, triumfoval na Canada Cupu i juniorském světovém šampionátu. V druhé části své kariéry sbíral úspěchy i v NHL, kde v dresu Detroitu dvakrát zvedl nad hlavu Stanley Cup. Od roku 2001 je členem hokejové Síně slávy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články