Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Legenda končí. Hokejový útočník Bonk pověsil brusle na hřebík

Třinec – Po dvaceti sezonách na té nejvyšší úrovni si řekl dost. Útočník hokejového Třince a bývalý český reprezentant Radek Bonk se v osmatřiceti letech rozhodl ukončit kariéru. Mistra světa z roku 1996 z Vídně k tomu dovedly rodinné důvody.

Radek Bonk
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Kapitán Ocelářů, který byl i v pokročilém sportovním věku v letošním play-off jedním z nejlepších třineckých hokejistů, se pro definitivní odchod ze scény rozhodl po měsíčním uvažování. Návrhy vedení slezského klubu na prodloužení smlouvy nakonec odmítl a dal přednost rodině.

"Obě strany se sešly dnes odpoledne a Radek šéfům klubu oznámil, že už nebude pokračovat," řekl tiskový mluvčí Ocelářů Tomáš Želazko.

Krnovský rodák prožil patnáct sezon v NHL, za Ottawu, Montreal a Nashville sehrál 1 042 zápasů s bilancí 206 gólů a 318 asistencí. Po sedmizápasové epizodě v Jaroslavli strávil závěrečných pět sezon v Třinci, který v roce 2011 dovedl k premiérovému titulu. V extralize si připsal 349 startů, v nichž zaznamenal 83 gólů a 144 přihrávek.

Třinec během léta přišel už o třetího klíčového útočníka. Před Bonkem ukončil kariéru Jan Peterek a kanonýr Martin Růžička přestoupil do ruského Čeljabinsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články