Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Léčení Strakou zatím Plzni nepomáhá, od Liberce doma dostala výprask

Plzeň – Trápení hokejistů Plzně ani po příchodu majitele Martina Straky na lavičku ne a ne skončit. Indiáni nezvládli ani domácí zápas s Libercem a od mistra dostali tvrdý výprask 0:5. Západočeši si připsali už čtvrtou porážku v řadě a padli na úplné dno tabulky, Bílí Tygři naopak poskočili na šestou pozici.

Liberec si připsal na západě Čech již čtvrtou výhru v řadě. Do vedení dostal Severočechy na konci první třetiny svým prvním gólem v sezoně Milan Bartovič a odpor domácích hosté definitivně zlomili v prostřední části třemi brankami během necelých šesti minut. Druhé čistým kontem v řadě k výhře přispěl Ján Lašák.

Domácí nastoupili s cílem brzy neinkasovat, a tomu přizpůsobili taktiku. Hosté měli potíže přejít přes střední pásmo a neprosadili se ani během přesilové hry. V 10. minutě nezužitkovali početní výhodu také Západočeši a otěže převzali aktivnější Bílí Tygři.

Bulíř ovšem v 15. minutě dorazil Šimkovu střelu těsně vedle a za chvíli na plzeňském brankáři Hylákovi ztroskotali v dobrých pozicích zakončující Krenželok s Jelínkem. Necelou minutu před první sirénou po rychlém brejku přece jen dostal Liberec do vedení Bartovič nenápadným pokusem z levého kruhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Liberec

V úvodu druhé části sice Indiáni více otevřeli hru, ale hosté trestali jejich nedisciplinovanost. Ve 26. minutě po ideální křížné přihrávce Jelínka využil přesilovku do odkryté branky zakončující Radivojevič. O 61 vteřin později navíc po závaru kolem plzeňské branky zvýšil druhou dorážkou na 3:0 Stránský. Trenéři Indiánů zareagovali oddechovým časem, po němž musel Lašák zlikvidovat bombu Kratěny z mezikruží.

Poté ale odpor domácích definitivně zlomilo vyloučení Moravčíka, během něhož ve 32. minutě Bartovič tečí Dernerovy střely přidal čtvrtý gól. Náporu Bílých Tygrů následně čelil v extralize debutující Sochůrek, jemuž příliš nepomáhala statická domácí defenziva. Před druhou pauzou nekrytý Lakatoš zamířil nad a na druhé straně z ojedinělé akce otestoval Lašáka táhlou střelou Indrák.

Závěrečnou třetinu si hosté díky vysokému vedení proti trápícím se Indiánům v poklidu dohrávali. Sochůrek musel zastavit samostatný únik Svačiny a jeho spoluhráči promarnili další dvě početní výhody. Naopak ve 49. zvýšil obránce Derner ranou zápěstím z levého kruhu na konečných 5:0.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (P. Jelínek, Bulíř), 27. J. Stránský (J. Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (P. Jelínek). Rozhodčí: R. Polák, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 3743.

Plzeň: Hylák (32. Sochůrek) - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík (41. M. Špaček), Slovák, Němeček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Kodýtek, Johnson - Vondráček, Lev, T. Svoboda - Yellow Horn, Hrnka, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Liberec: Lašák - Šimek, Derner, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Bližňák, Bartovič - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - od 41. navíc D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zápas se mi těžko hodnotí. Když nejste na kotouči a nevyhráváte osobní souboje, tak se těžko vyhraje. Snažili jsme se od začátku dobře bránit, ale první gól Liberce na konci první třetiny nás dostal do kolen. Ve druhé třetině se nám úplně zhroutila hra v oslabení a bylo po zápase. Liberec kontroloval hru a my jsme jen koukali. My se ale nevzdáváme a uděláme, my trenéři i hráči, vše pro to, abychom šli nahoru. Máme odhodlání udělat cokoli a poctivou prací půjdeme nahoru. Máme nějaké plány, ale není to jen o výměnách hráčů, ale i o přístupu. Musíme zapracovat na osobní statečnosti, vyhrávat osobní souboje, a to nás může posunout nahoru. Musíme přežít do reprezentační pauzy a pak tvrdě trénovat."

Filip Pešán (Liberec): "Nám se po celý zápas dařilo plnit náš taktický plán. Chtěli jsme kontrolovat hru, být na kotouči a nenechat domácí převzít iniciativu. Několik šancí Plzeň ale stejně měla a tam nás podržel náš gólman Lašák. Zápas jsme kontrolovali a zaslouženě v něm zvítězili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články