Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lašák (ne)chtěně posunul branku, neuznaný gól Brna naštval diváky

Brno - K velmi kurióznímu momentu došlo během extraligového duelu v Brně, kdy se v 39. minutě domácí hokejisté Komety radovali proti Liberci z vedení 4:0. Nakonec předčasně a marně. Divácí pískali a žádali uznání branky, ale rozhodčí technický gól uznat nemohli.

Rozhodčí čtvrtý gól Komety neuznali - o chvíli dříve brankář Ján Lašák při přemístění posunul branku
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Jan Hanzlík spěchal po skončení liberecké přesilovky z trestné lavice za vyhozeným pukem, Lašák jej pod tlakem vyhodil podél mantinelu za brankou. Pro kotouč si dojel Leoš Čermák a nabídl ho před bránu na teč právě Hanzlíkovi. Lašák těsně před tím ale ve skluzu vykopnul bruslí bránu ze základního postavení. Sudí po konzultaci s videorozhodčím nakonec gól pro předchozí posunutí branky neuznali.

"Přiznávám, že to nebylo férové řešení. Z mojí strany to ale nebyl úmysl. Lidi byli naštvaní, ale stalo se. Vždy se snažím puky chytat jiným způsobem," kál se po zápase Lašák.

"Rozhodčí říkali, že to pravidlo (technický gól) platí jen při nájezdech. Rozhodli, jak rozhodli," uvedl vysvětlení, které dostal Čermák od rozhodčích. "Gól platit neměl, ale Lašák měl dostat dvě minuty za úmyslné posunutí branky," poznamenal kouč Brna Vladimír Kýhos. To se nestalo, protože to podle rozhodčích úmysl libereckého bankáře nebyl. Kometa nakonec i tak zvítězila 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuriózní moment: Neuznaný gól Brna do branky Lašáka
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články