Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lang s Michálkem přispěli gólem k výhře Phoenixu nad Dallasem

New York - Čeští hokejisté Robert Lang a Zbyněk Michálek přispěli v pátečním utkání NHL jedním gólem k výhře Phoenixu 5:2 nad Dallasem. Lang otevřel v polovině první třetiny brankový účet zápasu střelou z mezikruží a Michálek na začátku třetího dějství zvýšil už na 5:0. Až poté se ke slovu dostali i hostující Stars a dvěma góly alespoň zkorigovali konečné skóre. Hrdinou utkání byl ale Lauri Korpikoski, který dvakrát skóroval a zaznamenal první body v sezoně. Po letním přestupu z New Yorku Rangers totiž vyšel v úvodních 16 duelech naprázdno.

Phoenix nasázel alespoň pět branek teprve podruhé v sezoně, v předchozích dvou utkáních dokonce vstřelil pouze jeden gól. Proti Dallasu se mu ale v poslední době daří, zvítězil v pátém vzájemném duelu za sebou.

Dvořák i Frolík skórovali, vítězství ale neudrželi

Čeští útočníci Radek Dvořák a Michael Frolík se vstřelenou brankou postarali o raketový nástup Floridy, která na domácím ledě vedla už po 124 sekundách hry nad Torontem 2:0. Hostující Maple Leafs se ale z úvodního šoku vzpamatovali a i díky dvěma gólům Niklase Hagmana a Phila Kessela nakonec otočili na 6:4. Brankář Floridy Tomáš Vokoun inkasoval pětkrát, což je jeho letošní maximum. Šestý gól dostali Panthers při závěrečné hře bez gólmana.

V podobné situaci jako Vokoun, ale v obráceném gardu, byl další český gólman Ondřej Pavelec. Atlanta po dvou třetinách prohrávala v Carolině už 1:4, ale pětibrankovou smrští v závěrečné části Thrashers otočili na 6:4. Pavelec, jenž v minulém utkání vychytal čisté konto, tentokrát zastavil 32 střel a zaznamenal druhou výhru za sebou.

Hosté využili soupeřovy nedůslednosti v rozmezí 46. až 49. minuty třemi góly k vyrovnání skóre. O pět minut později pak vstřelil vítěznou branku Rich Peverley a gólem do prázdné branky zpečetil za asistence Pavla Kubiny dvoubodový zisk Marty Reasoner.

Brodeur překonal další rekord NHL

V průběhu druhé třetiny zápasu mezi Bostonem a New Jersey odsunul brankář Martin Brodeur Patricka Roye na druhé místo v počtu odchytaných minut v NHL. Utkání bylo na chvíli přerušeno, aby si Brodeur mohl vychutnat ovace vyprodané haly Bostonu. "Bylo to krásné. Můžu říci, že je to zde skutečné hokejové město. Ačkoli nejsou fanoušky Devils nebo Martyho Brodeura, umějí rozpoznat důležitost okamžiku. Vůbec všeobecně v lize, když dosáhnete určitého milníku, lidé mají dostatek respektu a ocení to, i když jakmile to skončí, zase na vás budou určitě bučet," poznamenal Brodeur, jehož rekord má nyní hodnotu 60 275 minut.

V zápase mohl kanadský gólman vyrovnat i další ligový rekord v počtu vychytaných nul, ale 103. čisté konto v soutěži mu sebral Blake Wheeler, který v úvodu třetí třetiny vyrovnal na 1:1. Tentýž útočník překonal Brodeura i v rozstřelu, ale David Krejčí ani Patrice Bergeron se k němu nepřidali, zatímco Zach Parise a Jamie Langenbrunner zajistili New Jersey druhý bod za výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

Hejduk utkání nedokončil pro zranění kolene

Zranění českých hráčů Martina Havláta a Petra Sýkory znamená pro Chucka Kobasewa větší časový prostor na ledě. A útočník, jenž přišel v průběhu sezony z Bostonu, své nové role v prvním útoku využil naplno. Kobasew docílil v zápase proti Coloradu druhého hattricku v kariéře a výrazně pomohl Minnesotě k výhře 5:3. Rozdílový gól pak zaznamenal jeho spoluhráč z formace Andrew Brunette, jemuž asistoval Marek Židlický. Za Avalanche nedohrál utkání Milan Hejduk, který pro potíže s kolenem v třetí třetině odstoupil.

Patrick Marleau byl druhým hokejistou pátečního programu, který se gólově vyznamenal. Útočník San Jose vsítil na ledě Edmontonu tři branky, přičemž tu poslední zaznamenal v samém závěru v oslabení a poslal tím zápas do prodloužení. Vítěze nakonec musely určit až samostatné nájezdy, v nichž rozhodl o výhře San Jose 5:4 útočník Joe Pavelski. V utkání se museli Oilers obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče posledních sezon Aleše Hemského, jenž musí na operaci ramena a ročník už pro něho skončil.

Naopak střelecký prach hledají marně hokejisté Detroitu. V předchozím zápase jim zneškodnil všech 40 střel Ondřej Pavelec, tentokrát stejný počet zásahů předvedl i Miikka Kiprusoff a dovedl Calgary k výhře 3:0 na soupeřově ledě. Branku nevstřelili ani hráči Chicaga, kteří stejným poměrem 0:3 prohráli v Anaheimu a přišli o osmizápasovou neporazitelnost. Hlavní příčinou přerušení série byla hra v oslabení, v níž Chicago inkasovalo všechny góly.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články