Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Lang s Kučerou se shodují: Síň slávy je pro nás velká čest

Praha - Dva ze čtyř nových členů hokejové Síně slávy zavzpomínali na svoje největší hokejové úspěchy. Robert Lang a Jiří Kučera byli součástí týmu mistrů světa z roku 1996, Lang je navíc olympijským vítězem z Nagana 1998.

Do Síně slávy byly uvedeny další čtyři hokejové legendy
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Pro oba bývalé české hokejisty je podle jejich slov vstup do Síně slávy velkou ctí. "Je to jeden z vrcholů kariéry. Pro mě je vstup do Síně slávy hned vedle obou zlat, co jsem s týmem získal, to nejvýznamnější. Je to pro mě krásný osobní úspěch, kterého si moc cením," řekl mistr světa z roku 1996 a olympijský vítěz z Nagana Robert Lang. I pro dalšího bývalého rerezentanta - Jiřího Kučeru je vstup do Síně slávy významným krokem. "Když člověk s hokejem skončí, tak už tolik možností není. Pro mě je velká čest být mezi takovými velikány českého a československého hokeje. Především starší generaci jsem znal jenom z televize, takže si toho hodně vážím," zhodnotil Jiří Kučera.

Robert Lang dal ve finále mistrovství světa 1996 dva góly. Touto bilancí se může pyšnit pouze 9 hráčů světa mezi které se řadí Ville Peltonen, Hendrik Sedin, Alexander Sjomin nebo Peter Bondra. "Samozřejmě je to krásné, zařadit se do společnosti takových hráčů," uvedl Lang. V otázce, který turnaj byl pro oba hráče v kariéře nejdůležitější, mají obě hokejové legendy jasno. Robert Lang považuje za svůj životní šampionát olympiádu v Naganu. "To byl šampionát, který se už nebude opakovat, tedy alespoň pro mne, vždycky si na to rád vzpomenu. Byla to parta kluků, která byla super a vyšlo nám všechno. Bude to navěky vryté v naší paměti," vzpomínal český hokejista. Pro Kučeru je podle jeho slov nejvýznamnější zlato z roku 1996 z Vídně, kde si s Langem zahráli společně.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Síně slávy byly uvedeny další čtyři hokejové legendy

Oba hokejoví hrdinové stále sledují hokejové dění. "Samozřejmě to nesleduji tolik jako NHL, ale přece jenom na to člověk nemůže jen tak zapomenout, takže český hokej docela sleduji. Jsem rád, že Litvínov se stal mistrem, zasloužili si to, měli výborné mužstvo a jsem rád, že se jim to povedlo," řekl Lang. Podle Jiřího Kučery se současný styl hokeje liší od dřívějších dob. "Dnes se víc tlačí na pilu, někdy se trochu vytrácí hokejovost - to, co baví diváky, kvůli čemu se vrací na stadiony. Mně se líbí kluci, co si v útočném pásmu něco dovolí. Ale je jiná doba a já to respektuji," vysvětlil Kučera.

Robert Lang a Jiří Kučera byli slavnostně uvedeni do Síně slávy společně s Pavlem Křížkem a Janem Hrbatým krátce před zápasem české reprezentace proti Finsku, který je součástí turnaje Channel One Cup. Síň slávy tak má aktuálně 122 členů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články