Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lang přispěl gólem a dvěma asistencemi k výhře Phoenixu

Glendale (USA) - Český hokejový útočník Robert Lang přispěl v pondělním utkání NHL gólem a dvěma asistencemi k vysoké výhře Phoenixu 6:1 nad Edmontonem. Lang v úvodní třetině přihrál na první dva góly Kojotů, v 52. minutě svou devátou trefou v sezoně zvýšil na 6:0. Jeden gól domácích vstřelil také Radim Vrbata, který tak oslavil svůj jubilejní 500. zápas v NHL. Hrdinou večera se však stal Matthew Lombardi, jenž vstřelil dva góly a na tři přihrál. Brankář Ilja Bryzgalov zlikvidoval 33 střel, o čisté konto přišel až v 56. minutě, kdy ho překonal Dustin Penner.

V utkání o sobě dal vědět také další český útočník Petr Průcha, jenž v třetí třetině shodil rukavice a popral se s Mikem Comriem. Potyčka ale trvala jen chvíli; Průcha stihl uštědřit soupeři jedinou ránu, než uklouzl a strhl Comrieho s sebou na led.

Zatímco pro Průchu to byla první bitka v sezoně, David Kočí z Colorada se porval už pojedenácté, když se hned v třetí minutě zápasu proti St. Louis pustil do D. J. Kinga. Oba sokové si vyměnili několik tvrdých úderů, mírně navrch měl Kočí, jehož tým nakonec vyhrál zápas 5:2.

Hokejistům New Yersey se v poslední době nedaří

Čtvrtou prohru z posledních pěti zápasů utrpěli hokejisté New Jersey. V duelu s Philadelphií jim nestačilo ani vedení 2:0, na němž se jednou asistencí podílel Patrik Eliáš, a prohráli 2:3. Devils nezvládli závěr druhé třetiny, když během půldruhé minuty dvakrát inkasovali. Vítězný gól Flyers pak vstřelil osm minut před koncem třetí třetiny v přesilové hře Mike Richards.

Devátou výhru v řadě na hřištích soupeřů si připsali Žraloci ze San Jose, kteří zvítězili v Torontu 3:2. Rozhodující gól vstřelil v 54. minutě Ryane Clowe, když měl půjčenou hokejku od spoluhráče Danyho Heatleyho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články