Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Lajna je perfektně poskládaná, zářil Plekanec po výhře nad Pardubicemi

Praha - Útočník Tomáš Plekanec při výpomoci Kladnu naplno ukazuje svoji extratřídu. Díky hattricku v souboji s Pardubicemi se dotáhl na dosud nejlepšího střelce hokejové extraligy Martina Růžičku z Třince a vyhoupl se do čela kanadského bodování, byť má odehráno o zápas méně než jeho nejbližší pronásledovatelé.

Tomáš Plekanec dal proti Pardubicím hattrick
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Plekanec, který za měsíc oslaví třicetiny, se blýskl hattrickem a navrch přidal asistenci. "Jsem za ty góly rád, zatím to vychází. Osobně si tu spolupráci s klukama hrozně užívám, ta lajna je perfektně poskládaná. Ať už je to Jarda Jágr nebo Jirka (Tlustý)," řekl.

Hned třikrát v součtu s nedělním zápasem na Spartě zasunul kotouč za brankovou čáru po vylákání gólmana a objetí branky. Ale prý to není tím, že by gólmani byli pomalí. "Já jsem asi moc rychlý," smál se Plekanec. "Kluci mi to vždycky nahrají podél branky, já se snažím naznačit střelu, brankáři na to reagují a padají dolů. Mně už pak stačí jen objet branku. Zatím to vychází a jsem za to rád. Pro gólmany je to hodně těžké."

Průběžné vedení v kanadském bodovaní ho nechává zcela v klidu. "Budu se opakovat, nejsem tu kvůli bodům. Hlavní je, že pomáháme klukům získat nějaké body, aby mohli hrát v klidu, až stávka skončí a my se vrátíme do Ameriky. To se nám zatím daří, za to jsme všichni rádi," řekl Plekanec.

Jágr měl rovněž bilanci čtyř bodů za gól a tři asistence, přitom se prý necítil moc dobře. "Říkal jsem spoluhráčům, aby mě pokud možno vůbec nevyužívali. 'Pleky' ale říkal to samé. Je to asi dané tím, že se hraje dost často a na velkém kluzišti, my hrajeme dvacet až pětadvacet minut a ty nohy nejsou ze začátku tak silné. Když se do toho pak dostaneš, je to lepší, ale že bychom se cítili nějak skvěle, to vážně ne," uvedl Jágr.

Kaberle byl z premiéry nadšený

Obránce Tomáš Kaberle se jako poslední hvězdná posila během výluku v NHL zařadil do sestavy Kladna a po utkání zářil spokojeností. Atmosféra jej nadchla. "Když je vyprodáno, hned se hraje jinak. Obě ty party fandily parádně, atmosféra na ledě a v kabině byla výborná. Myslím, že pěkných akcí byla spousta. Pleky (Plekanec) zase zářil jako vždycky a ta první lajna to vlastně vyhrála," řekl Kaberle.

Kaberle se uvedl jednou asistencí. "Jsem trochu utahaný, ale jinak dobrý. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát po dlouhé době. Asi po šesti měsících. Důležité je, že jsme vyhráli, padlo hodně gólů. Tak snad se to líbilo," podotkl.

Pardubická posila Hemský si přes porážku návrat do extraligy užil

Útočník Aleš Hemský se musel hned v úvodu svého premiérového startu v sezoně za mateřské Pardubice vyrovnat se zraněním ucha a nakonec strávit porážku. Přesto si opora Edmontonu vstup na extraligový led při výluce v NHL vychutnala. "Výsledkem jsem si to moc neužil, ale je pěkné zase naskočit doma, před tolika lidmi a takovou atmosférou. Určitě jsem si to užíval hodně moc," řekl Hemský, který se naposledy v extralize objevil v sezoně 2004/05 při předchozí výluce v NHL, kdy pomohl Pardubicím k titulu.

Zařadil se do formace s Tomášem Zohornou a Pavel Brendlem, zapsal se asistencí v přesilovce, když nabil na snížení na 2:3 Janu Starému. Nechtěl spekulovat, kde se objeví v pátek doma proti Slavii. "Je to na trenérovi. Prohráli jsme, takže uvidíme, co bude zítra na tréninku. Já chci hlavně co nejvíce pomoci týmu," řekl devětadvacetiletý mistr světa z roku 2005.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články