Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvůli koronaviru už netrénuje ani hokejový Prostějov, Litvínovští jsou negativní

Už čtvrtým prvoligovým týmem, který musel kvůli nemoci covid-19 přerušit přípravu na nadcházející sezonu, je Prostějov. K tréninku se zatím nevrátí ani litvínovští hokejisté, kteří zůstávají ve dvoutýdenní karanténě poté, co se nákaza prokázala u jednoho z hráčů. A to i přesto, že ostatní členové týmu byli testováni negativně.

Zástupci prostějovských Jestřábů oznámili pozitivní test na koronavirus v kádru, po kterém následuje automaticky karanténa pro celé mužstvo. "Hráče i realizační tým během dneška čekají testy a nucená čtrnáctidenní karanténa. Ve středu 12. srpna podstoupí kluci znovu kontrolní testy. Všichni věříme, že dopadnou dobře a Jestřábi se budou moci vrátit co nejdříve na led," uvedl klub.

Je tak jisté, že se neuskuteční ani první přípravné zápasy, které měli Jestřábi naplánované. V úterý 11. srpna se měl Prostějov představit ve Frýdku-Místku, o den později v Porubě.

Ze stejného důvodu jako Prostějov přerušil v úterý tréninky na ledě Sokolov, v minulém týdnu do karantény zamířili i hráči Kladna a Slavie.

Litvínov je "čistý"

Poté co byla ve čtvrtek potvrzena nákaza v litvínovském A-týmu, museli ostatní hráči, realizační tým a část zaměstnanců severočeského klubu nastoupit do karantény. V pondělí pak byli všichni otestováni. Podle informací na klubovém webu byly výsledky všech odebraných vzorků negativní.

Přes příznivé výsledky zůstávají ale i nadále v dvoutýdenní karanténě, přičemž hokejisté se při přerušené přípravě na novou sezonu mohou věnovat pouze individuálním tréninkům v domácím prostředí. Karanténa se vztahuje také na realizační tým i další zaměstnance Vervy, kteří přišli do přímého styku s pozitivně testovaným hráčem.

Další testování se uskuteční 4. srpna. V pátek byl celý objekt Zimního stadionu Ivana Hlinky sterilizován UV zářením.

Litvínov byl prvním extraligovým klubem, který musel přerušit přípravu na nový ročník domácí nejvyšší soutěže kvůli nákaze v mužstvu. V úterý odložilo vedení svazu s ohledem na karanténní opatření ve Vervě, ale i v Motoru České Budějovice a u Rytířů Kladno pět zápasů přípravného turnaje Generali Česká Cup, který má začít příští týden. Litvínov měl nastoupit v úterý v Liberci a ve čtvrtek proti Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články