Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová postoupila v Brisbane do finále

Brisbane (Austrálie) - Tenistka Petra Kvitová si potřetí v kariéře zahraje o titul ve dvouhře na okruhu WTA. Dvacetiletá česká hráčka porazila v dnešním semifinále v Brisbane pátou nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska 6:4, 4:6 a 6:2 a v sobotním duelu o turnajový primát vyzve Němku Andreu Petkovicovou. Ve hře je stále i Radek Štěpánek, který ve čtvrtfinále porazil sedmého nasazeného Floriana Mayera z Německa dvakrát 6:3. V semifinále si zahraje o účast ve třetím brisbaneském finále za sebou a jeho soupeřem bude nejvýše nasazený Robin Söderling ze Švédska. Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová dvojka a obhájce titulu Andy Roddick a Jihoafričan Kevin Anderson.

"Byl to těžký a dlouhý zápas. Anastasia hrála velmi dobře, ale já jsem nadšená, že jsem utkání zvládla a postoupila do finále," řekla Kvitová na dvorci po téměř dvouhodinovém boji. Semifinále s Pavljučenkovovou začala Kvitová špatně. Sice vyhrála první game, ale pak ztratila čtyři v řadě a udělala šestnáct nevynucených chyb. Za stavu 1:4 si proto zavolala na poradu trenéra Davida Kotyzu. "Vůbec ti to neletí. Raketa je tvrdá, ty to rveš, hraješ na riziko a dlouhý. Vem si měkčí raketu," radil kouč na kurtu. Kvitová si jeho slova vzala k srdci, získala pět her v řadě a vyhrála první set 6:4.

Druhou sadu Kvitová stejným poměrem ztratila a po hodině a půl boje začal rozhodující set. Semifinalistka Wimbledonu Kvitová v něm získala díky agresivní hře brejk na 3:1 a další přidala v posledním gamu. Při mečbolu zahrála Ruska smeč do autu. Do finále postoupila Kvitová poprvé po roce a čtvrt. O titul hrála naposledy v Linci 2009, kde nestačila na Belgičanku Yaninu Wickmayerovou. Jediný vavřín Kvitová získala v ledu 2009 v Hobartu, kde ve finále porazila Ivetu Benešovou.

Štěpánkovi se v Brisbane daří

Dvaatřicetiletý Štěpánek může v případě postupu do finále navázat na rok 2009, kdy v Brisbane v utkání o titul porazil Fernanda Verdasca, loni nestačil na Roddicka. "Úspěchy z minulých let mi tady dodávají sebevědomí. Všechno mi tady vyhovuje jak na kurtu, tak mimo něj," řekl český tenista webu ATP. "V posledních dvou letech jsem prodělal velmi tvrdou přípravu, hodně jsem pracoval a jsem rád, že se to odráží i na hře," dodal.

Vydařený vstup do nové sezony prožívá také deblista Lukáš Dlouhý, který spolu s Australanem Paulem Hanleym porazil nejvýše nasazenou bělorusko-kanadskou dvojici Max Mirnyj, Daniel Nestor 6:4, 6:2 a zahraje si o devátý titul ve čtyřhře v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články