Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvapil už nebude hrát za Medveščak, odešel do Nižněkamsku

Nižněkamsk (Rusko) - Útočník Marek Kvapil odchází v rámci Kontinentální ligy z Medveščaku Záhřeb do Něftěchimiku Nižněkamsk. Chorvatského účastníka KHL opouští v reprezentační přestávce jako jeho nejproduktivnější hráč. V 41 zápasech nasbíral 27 bodů za deset gólů a 17 asistencí. Z českých hokejistů je na tom v kanadském bodování soutěže lépe jen Jan Kovář z Magnitogorsku (13+26).

Marek Kvapil
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Podle sportovního ředitele Medveščaku Aarona Foxe dostal Kvapil od konkurence výhodnou nabídku a odchod mu umožnila klauzule ve smlouvě. "Marek je skvělý hráč, pochopitelně nám bude chybět a hráči se budou muset snažit, aby ho nahradili," řekl Fox.

Mistr světa z roku 2010 Kvapil působí v KHL pátým rokem. Bývalý hráč Slavie, Vítkovic a Brna už v mezinárodní soutěži nastupoval i za Dynamo Moskva, s kterým dvakrát získal titul, a Čerepovec, z nějž po minulé sezoně odešel do Medveščaku.

Pod jeho vedením se chorvatský tým držel ve hře o play-off a je momentálně devátý v Západní konferenci. Nižněkamsk je na tom ve východní skupině o jedno místo lépe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články