Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kvapil se z KHL vrací do extraligové Komety

Brno - Útočník Marek Kvapil se po pěti letech vrací do extraligového Brna. Mistr světa z roku 2010 podepsal s klubem blíže nespecifikovanou smlouvu. Kvapil hrál naposledy za Nižněkamsk v KHL.

Marek Kvapil
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Jedenatřicetiletý Kvapil působil v Brně v sezoně 2010/11, následně odešel do KHL a vystřídal postupně dresy Dynama Moskva, Čerepovce, Záhřebu a Nižněkamsku. S Dynamem dvakrát vyhrál Gagarinův pohár - v letech 2012 a 2013.

"Od mého posledního působení zůstal v týmu jediný hráč - Tomáš Malec. Ale znám i další kluky. Věděl jsem, do čeho jdu, ani jsem si s nikým nevolal. Prostředí znám, těším se moc na novou sezonu," uvedl Kvapil. "O Švédsku nebo dalších zahraničních týmech jsem neuvažoval. Preferoval jsem českou extraligu. Nějaké nabídky jsem sice dostal, ale byl jsem rozhodnutý jít jednoznačně do Komety. O ničem jiném jsem ani neuvažoval," řekl.

Marek Kvapil: "Kometa měla v posledních sezonách dobré výsledky a v extralize je vnímaná jinak, než když jsem tady hrál. Udělala skvělé výsledky, je každopádně silnější, i soupeři ji takhle berou."

"Jsem rád, že jsme se s Markem domluvili na spolupráci v Kometě. Je to náš kmenový hráč, který se po době strávené v KHL vrací do české extraligy. Očekávám od něj zlepšení produktivity týmu a předávání zkušeností našim mladým hráčům, které chceme zapojit do sestavy," uvedl trenér a majitel Komety Libor Zábranský.

Jedenatřicetiletý Kvapil působil v Brně v sezoně 2010/11, následně odešel do KHL a vystřídal postupně dresy Dynama Moskva, Čerepovce, Záhřebu a Nižněkamsku. S Dynamem dvakrát vyhrál Gagarinův pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články