Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvapil: Bodovou sérii už trochu v hlavě mám, zkusím překonat aspoň Bednáře

Liberecký útočník Marek Kvapil byl důležitou postavou svého týmu při vítězství nad Spartou. Bílým Tygrům pomohl gólem a asistencí k výhře 4:1 a natáhl tak svou úctyhodnou sérii s alespoň jedním bodem na dvaadvacet utkání v řadě. Před ním už nyní zůstává pouze Jaroslav Bednář se třiadvaceti zápasy a také Vladimír Růžička, který bodoval dokonce ve třiceti zápasech za sebou.

Marek Kvapil
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ta série je samozřejmě krásná. Dříve jsem na to nemyslel, ale tím, jak se o tom stále mluví, už to v hlavě trochu mám," přiznal Kvapil.

"Myslím si ale, že mě to nijak nesvazuje. Snažím se hrát stále stejně. Na Vláďu nevím, jestli to dotáhnu, ale Bedýnku zkusím. Nic si z toho ale nedělám. Až ta série skončí, tak život půjde dál," usmíval se mistr světa z roku 2010.

Kvapil byl v utkání opět hodně vidět. Nejprve ve 12. minutě poslal po Filippiho přihrávce sám Bílé Tygry do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Sparta

"Dostal jsem přihrávku mezi kruhy a všiml jsem si, že hostující obránce mi klekl do střely. Rozhodl jsem se tedy, že udělám kličku. To se mi sice povedlo, trochu mi při tom ale ujel kotouč. Se štěstím se mi pak povedlo dostat puk až do brány," oddechl si dvojnásobný vítěz KHL v dresu Dynama Moskva.

Ve 35. minutě v přesilové hře pak odchovanec Slavie krásně vybídl ke skórování Michala Birnera.

"Nebyla to žádná secvičená kombinace, spíš to vyplynulo ze hry. V přesilovce se snažíme měnit si pozice, abychom nebyli pro soupeře úplně čitelní. Já jsem se rozhlížel, komu bych mohl přihrát a kde se otevře nějaký prostor. Birny stál na tyči úplně volný, tak jsem to prostě zkusil a vyšlo nám to," uvedl Kvapil, který v roce 2017 vyhrál extraligový titul v dresu Komety Brno.

Suverénně nejproduktivnější muž extraligy se tak zlepšil již na 39 bodů za 13 branek a 26 asistencí. Na druhého Petra Holíka má luxusní náskok dvanácti bodů.

"Budu se opakovat, ale mně to tady prostě sedí. Hraju uvolněně. Navíc v týmu panuje skvělá atmosféra. Hokej si tu zkrátka užívám," dodal Kvapil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články