Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kuzněcov přispěl devíti body k výhře nad Lotyši 14:0

Calgary/Edmonton (Kanada) - Celkem 26 branek bylo k vidění ve dvou čtvrtečních zápasech na mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě. Rekordní výhrou dosavadního průběhu šampionátu se blýskli obhájci prvenství Rusové, kteří deklasovali ve skupině A v Calgary Lotyšsko 14:0. Devíti body se na výhře sborné podílel kapitán Jevgenij Kuzněcov. Ve skupině B porazila domácí Kanada v Edmontonu Dánsko 10:2.

Utkání Kanada - Dánsko
zdroj: AP

Favorizovaní Rusové měli sice od začátku navrch, ale první třetinu vyhráli pouze těsně 1:0 a nic nenasvědčovalo pozdějšímu krutému debaklu. Od druhé části ale spustili brankostroj a potvrdili tak svoji pozici jednoho z nejvýraznějších aspirantů na zlato. Při všech 14 inkasovaných gólech byl v lotyšské brance Elvis Merzlikins. Sborná byla stoprocentní v přesilovkách, využila všech pět početních výhod, které hrála.

Ojedinělými individuálními výkony zaujali především Kuzněcov, jenž si díky třem zásahům a šesti finálním přihrávkám připsal devět bodů, a také Nikita Gusev se sedmi body za dvě branky a pět asistencí. Kuzněcov zůstal o pouhý bod za rekordním zápisem jednoho z velikánů historie švédského hokeje Petera Forsberga. Ten si před téměř 20 lety připsal v duelu proti Japonsku (20:1) ještě o nahrávku více.

Ve skupině B, v níž dnes večer český výběr nastoupí proti týmu USA, si Kanada snadno poradila s Dány. Drtivý poměr střel 19:3 v první třetině vyústil ve vedení 4:0, ve druhé části přidal domácí celek další tři góly a až posléze zvolnil a dovolil Seveřanům skórovat. Dvakrát se Kanada prosadila v oslabení, čtyři body za gól a tři asistence zaznamenal obránce Scott Harrington.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články