Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kůrka za České Budějovice už hrát nehodlá

Praha - V kauze vyřazení útočníka Tomáše Kůrky z kádru extraligových Českých Budějovic pochybil podle hráčova agenta Jaromíra Henyše jihočeský klub. Člen širšího reprezentačního kádru proto nenastoupil na hostování do prvoligového Tábora. Kůrka po incidentu nechce v barvách Mountfieldu nadále působit a ve spolupráci se svým agentem by chtěl pokračovat v kariéře v jiném týmu.

Problém podle všeho vznikl tím, že sedmadvacetiletý forvard nehodlal přistoupit na snížení platu o 10 procent a zrušení prémiového řádu, což předeslal před zbytkem týmu v kabině. "Jak stojí ve vyjádření klubu, mezi důvody vyřazení Tomáše Kůrky patří opakovaný nesouhlas se změnami ve smlouvě. Myslím, že ze strany Českých Budějovic se jedná o šikanu. Toto není normální jednání, to je pouze zastrašování," řekl Henyš na tiskové konferenci v Praze.

Podle Henyše by však mělo vedení klubu podobné kroky probírat s agentem a nikoliv přímo s hráčem. "Jestliže se mnou někdo jednal o smlouvě samotné, tak by se mnou měl také jednat o dodatku na snížení platu. Kůrka v podstatě není oprávněn o té smlouvě s nimi sám jednat. Mně osobně se však dosud nikdo z Budějovic neozval, aby s námi případné změny projednali," podivoval se Henyš nad jednáním klubu.

Sám by chtěl situaci vyřešit co možná nejdříve. "Byl bych rád, kdyby se smlouva zcela zrušila a Tomáš šel hrát někam jinam," prohlásil Henyš. Útočník se zkušenostmi z NHL vidí situaci stejně. "Po takovém narušení vztahů prakticky nepřichází v úvahu, aby se Tomáš do Českých Budějovic vrátil, budeme hledat řešení, co dál. Tomáš sám řekl, že po tom, co s ním provedli, už nechce v klubu pokračovat," dodal Henyš.

O Kůrku se prý zajímá řada dalších klubů

Jeho klient je ostatně na hráčském trhu žádaným artiklem. "Hned, jakmile se objevilo, že Kůrka má jít do Tábora, mi volali manažeři z jiných klubů extraligy. Jeden dokonce nabízel na výměnu hráče, kterého by i České Budějovice chtěly, ale vedení řeklo, že Kůrku musí potrestat," připomněl Henyš.

Kůrka by podle Henyše za dané situace měl mít možnost odejít jinam. "Pan Kůrka byl uveden v omyl, což mu dává právo odstoupit od smlouvy. České Budějovice jednají z pozice síly, moci a arogance. Kdyby k tomu však přistupovaly s ohledem na smlouvu, tak by měly jednat jako rovný s rovným," podotkl právník Jaromír Henyš mladší.

Mountfield má na celou věc odlišný názor

Henyš podle představitelů klubu o všem dobře věděl. "Dnešní vyjádření pana Henyše tady bereme jako lež a pomluvu. Osobně jsem byl svědkem toho, kdy pan Henyš telefonicky jednal s (sportovním manažerem klubu) Jaroslavem Jágrem na téma změn ve finančních podmínkách smlouvy Tomáše Kůrky," řekl tiskový mluvčí klubu Antonín Vansa.

Připustil, že s Kůrkou celou věc také probírali. "Ano, jednali jsme především s hráčem, protože jsme chtěli znát jeho postoj k situaci, ale pan Henyš rozhodně nebyl z jednání vyčleněný," dodal Vansa. Možnost Kůrkova odchodu však komentovat nechtěl. "Oficiálně jsme tu informaci zatím nedostali, takže nemá smysl se k tomu nějak vyjadřovat," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články