Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kůrka se vrací do kádru Českých Budějovic

České Budějovice - Útočník Tomáš Kůrka se po dohodě s vedením Českých Budějovic vrací z hostování v Táboře do kádru extraligového týmu Mountfieldu. K poněkud překvapivému řešení napjaté situace, o němž informuje klubový web, dospěly obě strany po společné páteční schůzce. Spory naopak pokračují mezi vedením Jihočechů a dalším útočníkem Radkem Dudou, který obdržel pokutu za to, že se nedostavil na tréninky.

Kůrka se v pátek sešel s vedením Mountfieldu a výsledkem schůzky je jeho návrat do týmu. "Z hodinového jednání vyplynulo, že si pan Kůrka plně uvědomuje současnou finanční situaci hokeje v České republice v návaznosti na hospodářskou krizi a z ní vyplývající finanční možnosti sponzorů klubu a souhlasí s úpravou svého platu. O výši této úpravy nebudou strany informovat," stojí ve společném prohlášení klubu a samotného Kůrky.

K dohodě došlo, přestože v posledních dnech si obě strany vyměnily ve slovních přestřelkách názory a sedmadvacetiletý hokejista se zkušenostmi ze zámoří se dokonce skrze svého agenta Jaromíra Henyše nechal slyšet, že při okolnostech jeho přeřazení do Tábora už nechce v klubu dále pokračovat a rád by si našel nové působiště. Místo toho by se nejproduktivnější útočník týmu loňské sezony mohl objevit v sestavě již v úterním duelu letního Tipsport Cupu proti pražské Spartě.

Nevyřešenou otázkou nadále zůstává působení Dudy na jihu Čech

Útočník s pověstí problémového hráče je sice po rozhodnutí smírčí komise Českého svazu ledního hokeje stále pod platnou smlouvou v Českých Budějovicích, od nichž dostal k 30. dubnu výpověď, ale v současnosti řeší další problém. Klub mu totiž za neúčast na tréninku udělil pokutu ve výši 30 procent z měsíčního platu. "Dneska jsem dostal dopis, že mi klub zkrátil srpnový plat o třicet procent," řekl Duda serveru iDnes.cz.

Důvodem má být porušení smlouvy, protože v pátek, v sobotu a v pondělí nedorazil na trénink. "V pátek nám přitom manažer Joun řekl, že bude mít individuální plán," argumentuje hráčův agent Pavel Maršoun. "Ano, hovořili jsme spolu. Ale pan Maršoun dobře ví, že jsme se domluvili, že mi má ještě zavolat, protože jsem zrovna řídil," oponuje generální manažer Mountfieldu František Joun.

Ke smíru došlo alespoň v případě finančních nesrovnalostí. České Budějovice dlužily Dudovi čtyři výplaty, tedy víc než milion korun, jež mu po výpovědi nechtěly vyplatit. Nyní však vedení klubu svůj postoj změnilo s ohledem na rozhodnutí arbitráže v Dudův prospěch.

Radek Duda
zdroj: hc-vitkovice.cz
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články