Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kundrátek prožil cestovatelskou sezonu. Budoucnost? Zatím ji neřeším, prohlásil

Tři zaměstnavatele vystřídal v letošním ročníku obránce Tomáš Kundrátek a oddechl si, že jej zakončil v Davosu úspěšným bojem o záchranu. Devětadvacetiletý reprezentant začal sezonu v čínském Kunlunu v KHL, v prosinci se vrátil do české extraligy v dresu Třince a po dalším měsíci zamířil pomoci v těžkém období jednatřicetinásobnému švýcarskému šampionovi. Přímý přenos utkání Česko - Rakousko sledujte exkluzivně od 18:55 na webu ctsport.cz a od 19:40 na programu ČT sport.

Tomáš Kundrátek (vpravo) v souboji s Juliusem Junttilou z Finska
zdroj: AP autor: Jonas Ekstromer

"Sezona byla dlouhá a taková cestovní. Přece jen jsem začal v červenci v Kunlunu a skončil až teď," řekl Kundrátek. "Zachránili jsme se, takže všechno dopadlo tak, jak mělo. Už je to za námi a stres spadl," oddechl si po hektickém závěru v Davosu.

Tradičnímu klubu se sezona nevydařila a skončil nejhůře od roku 1993, kdy vybojoval návrat mezi elitu. Od té doby nikdy nechyběl v play-off a získal šest titulů. Na konci listopadu navíc opustil tým po 22 letech trenér Arno Del Curto, jehož nahradil Lotyš Harijs Vitolinš.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se zaměří proti Rakousku na svou hru: Hodně střílet a chodit do brány

Kundrátek přišel až v době, kdy bylo prakticky jasné, že bude Davos bojovat o záchranu v play-out. "Šance na postup do play-off byla mizivá. Nicméně pořád jsme hráli zápas od zápasu a věděli jsme, že musíme být takticky a zodpovědně připravení. Věděli jsme, do čeho jdeme," pokračoval Kundrátek.

Mužstvo se podle něj v sezoně potýkalo s velkým množstvím zranění. "Když jsem přišel, tak mi kluci říkali, že v klubu ještě tolik zranění neměli. Na konci sezony se všichni uzdravili a vyhráli jsme suverénně 4:1, takže z tohoto ohledu panuje spokojenost. Ale v klubu byli samozřejmě zklamaní, že se neudělalo play-off a muselo se do play-out."

Angažmá pod Alpami si užil i s rodinou, od které byl v Kunlunu v Šanghaji předtím odloučený. "Davos je moc krásný a byl jsem rád, že za mnou přijela rodina. A také se stavili známí, takže to bylo takové zpříjemnění," řekl Kundrátek.

Budoucnost bude bývalý hráč Washingtonu, Dinama Riga, Slovanu Bratislava a Nižního Novgorodu teprve řešit. "To se všechno uvidí podle toho, jak to dopadne. Jestli se dostanu do nominace na šampionát, nebo ne, jaké budou nabídky," vysvětlil účastník dvou mistrovství světa, Světového poháru v Torontu a loňských olympijských her v Pchjongčchangu.

Šampionát na Slovensku a zápasy základní skupiny v Bratislavě jsou podle něj lákavé, ale na druhou stranu prý dějiště turnaje nehraje v motivaci výraznější roli. "I kdyby to bylo jinde, tak si myslím, že by to bylo stejné. Je to v Bratislavě, kde bude skvělá atmosféra," zakončil Kundrátek, jenž ve Slovanu působil v letech 2015 až 2017.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články