Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kuboš zařídil v prodloužení výhru Slavie nad Pardubicemi

Praha - Hokejisté Slavie zdolali ve 45. kole extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení, když zápas v čase 61:27 rozhodl v přesilové hře obránce Petr Kuboš. Pražané doma bodovali podesáté za sebou, z toho podeváté vyhráli a drží se na čtvrté pozici. Mistrovské Pardubice se na jedenáctém místě i přes prohru přiblížili desátému Brnu na rozdíl pěti bodů.

Utkání Slavia - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Úvodní třetina nabídla oboustranně aktivní hokej s řadou šancí. Vedení slavili ve čtvrté minutě domácí, když Alinčovu přihrávku usměrnil k pravé tyči branky Martina Růžičky útočník Žejdl. Na druhé straně se probíjel Tybor, ale při zakončení byl tísněný. Vzápětí Bartek zakončil únik do Furchovy lapačky.

Pardubice se tlačily za vyrovnáním, ale slávistického gólmana nepřekonal Kousal. Potom měl dokonce v oslabení velkou možnost Benák, ale Furch držel čistý štít. Za Slavii pak zahrozil dorážející Micka, Furcha zase otestoval Nosek a proti Martinu Růžičkovi pak neuspěl ani Krenželok.

Ve druhé třetině hrála Slavia po vyloučeních Buchteleho, Kousala a Benáka dohromady 126 vteřin přesilovku pěti proti třem, ale náskok nezvýraznila. Pardubice se dobře bránily, ránu Komy kryl Růžička a už v klasické přesilovce neuspěl proti pardubickému gólmanovi Vrdlovec. Slavia se pak ubránila při Komově trestu a v 38. minutě se po Zohornově střele neprosadil
z dorážky Ďaloga.

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice aktivně a ve 43. minutě byl blízko vyrovnání Tybor, který trefil tyč. Slavia pak měla možnost po akci Krenželoka s Alinčem. Hosté se dočkali vyrovnání ve 49. minutě, kdy při Kadlecově trestu Nosek tečoval Mockovu střelu.

Ideální možnost otočit stav měl při následném vyloučení Kučného Rolinek, ale zblízka netrefil odkrytou branku. Prodloužení neodvrátil ani Buchtele, který v dobré pozici přestřelil. V nastavení rozhodl při Hudcově vyloučení ránou od modré čáry Kuboš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Pardubice

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Žejdl (Alinč), 62. Kuboš (Hertl) - 49. T. Nosek (Mocek, Gawryletz). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pešek. Vyloučení: 5:6, navíc Píša (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5 071.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Koma, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Klhůfek, Poletín - Vrdlovec. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Mocek, Marušák, Hudec - Bartek, Somík, Rolinek - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád - Nahodil, T. Zohorna, Ďaloga. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články