Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kubina pomohl v NHL gólem k výhře Atlanty nad Floridou

New York - Obránce Pavel Kubina pomohl v úterním utkání NHL jedním gólem k výhře Atlanty 4:2 nad Floridou a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Dvaatřicetiletý obránce se v prvním utkání po olympijské přestávce prosadil střelou z levého kruhu a šestou trefou v sezoně uzavřel v závěru druhé třetiny skóre. Gólman Tomáš Vokoun, který je v poslední době terčem spekulací o možném přestupu, se v brance Floridy neobjevil. Další český olympionik Milan Michálek byl jediným úspěšným střelcem Ottawy, která doma podlehla New Yorku Rangers 1:4. Hostující tým rozhodl o výhře v prostřední části, v níž vstřelil všechny góly a otočil průběh skóre na svou stranu. Dvě trefy Rangers zaznamenal Ryan Callahan. Obránce domácího týmu Filip Kuba utrpěl zranění ve spodní části těla a po první třetině z utkání odstoupil.

Jedna povedená třetina stačila k vítězství i hokejistům Philadelphie, Montrealu a New Yorku Islanders. Flyers vstupovali na ledě Tampy Bay do závěrečné části za stavu 2:2, ale pěti góly převážili misky vah jednoznačně na svou stranu. Ve vydařené poslední dvacetiminutovce rozhodli hosté zejména při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě: Tři branky dali v přesilovce, jednu v oslabení.

Rovněž Montrealu vyšla na jedničku třetí třetina, v níž čtyřmi góly otočil v Bostonu výsledek na 4:1. Zasloužil se o to zejména bývalý hráč Bruins Glen Metropolit, který gólem ze 43. minuty odstartoval obrat a připsal si ještě asistenci u třetí branky.

Newyorští Islanders učinili výrazný krok k výhře v prostředním dějství, v němž proti Chicagu čtyřikrát skórovali a obrátili stav z 1:2 na 5:2. V závěrečné části hosté už jen jedním gólem výsledek zkorigovali. Strůjcem úspěchu Ostrovanů byl útočník Blake Comeau, který zaznamenal hattrick.

Hokejisté New Jersey neumožnili San Jose vrátit se do čela soutěže a na jeho ledě zvítězili 4:3. Devils si vypracovali čtyřbrankový náskok, ale v rozmezí 49. a 52. minuty zdramatizovali domácí hráči třemi góly závěr utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články