Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kubalík: Šampionát je velkým lákadlem, pro nominaci chci udělat maximum

Útočník Dominik Kubalík ze švýcarského Ambri má další příležitost prokázat své mimořádné střelecké kvality na mezinárodní scéně v dresu reprezentačního týmu. Dvaadvacetiletý plzeňský rodák věří, že si vybojuje místo na květnovém mistrovství světa v Dánsku a na olympijskou účast v Pchjongčchangu naváže další velkou akcí.

Sport
zdroj: ČT4

Talentovaný kanonýr má za sebou hodně pestré měsíce. "Ta sezona je dlouhá a bylo toho v ní už docela dost. Byl jsem rozlítanej. Vše začalo Ruskem, pak Plzeň, Švýcarsko, olympiáda...," shrnul Kubalík krátké angažmá v Ufě bez odehraného zápasu v KHL, hostování v dresu Indiánů i následný přesun do Ambri.

"Ale já jsem rád, protože samozřejmě raději hraju, než trénuju. Navíc jsem zdravý, nic velkého se mi nestalo, tak jen doufám, že budu mít sílu a energii tady něco ukázat, protože šampionát mi dvakrát utekl a je pro mě velkým lákadlem. Věřím, že bych se mohl do týmu dostat, každý dostane šanci, ale vše bude záležet na mých výkonech," doplnil Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté trénovali před Evropskými hrami i s dalšími posilami

Olympiáda, kde v národním týmu debutoval na velkém turnaji, v něm zanechala nesmazatelné stopy. V dobrém i tom méně pozitivním. "Byl to obrovský zážitek, ale také velké zklamání, protože ta šance na medaile tam byla, všichni jsme to cítili, ale o kousek nám to uteklo. Myslím, že to bude zklamání do konce života," řekl Kubalík. Autor dvou gólů pod pěti kruhy cítí, že šance na start na MS by mohla být o něco větší než v předchozích dvou letech, kdy se místa v týmu nedočkal.

"Doufám, že ano, cítím, že by mohla být vyšší. Ale zároveň se pro mě nic nemění a jsem tady úplně stejně, jak jsem tu byl předtím. A chci udělat maximum, abych si nominaci zasloužil," ujistil Kubalík. Vyššího očekávání, které by s tím mohlo jít ruku v ruce, se neobává. "Nepřipouštím si to. Patří to k tomu a člověk s tím nic neudělá. Doufám, že to bude dobré a bude se mi dařit," přál si Kubalík.

První sezona z angažmá v týmu Ambri-Piotta pro něho končila sérií o jistotu setrvání mezi švýcarskou elitou proti Klotenu, který nyní čeká boj o udržení s Rapperswilem. "Jsem rád, že jsme to s Klotenem zvládli takhle rychle a nakonec se udrželi. Kdo zažil play-out, tak ví, že to není sranda a je to náročné na psychiku, protože člověk se bojí každého zápasu. Nakonec je to hodnocení tedy docela pozitivní," podotkl Kubalík.

Po osobní stránce je také spokojený. "Začátek v Plzni jsem nebral vůbec jako nijaké zklamání. Zahrál jsem si tam s klukama, s nimiž jsme předtím hráli tři roky. Zase nám to šlo a vyhrávali jsme, žŰrm to. Ve Švýcarsku super, je to krásná země a člověk si tam zvykne rychle. Myslím, že sezona se mi povedla. Byly tam nějaké výpadky, ale to jsou vždycky," připustil.

Za Plzeň stihl ve 20 zápasech 24 bodů a 16 gólů, na bronzu Západočechů tak měl svůj podíl. Na medaili ale nelpí. "Když tak ji má brácha," smál se Kubalík. "Byli jsme v kontaktu prakticky denně. Škoda, že jsme si spolu za Plzeň i nezahráli, ale doufejme, že to se nám ještě jednou povede, bylo by to určitě splnění snu," uvedl Kubalík. Nesplní si od příští sezony také sen o NHL? "Zatím jsem opravdu nic neřešil a ani jsme se o tom nebavili. Nechávám to po sezoně," prohlásil Kubalík. Krátkou dovolenou na dobití energie nestihl.

"Dva dny jsem byl ve Švýcarsku, kde jsme měli mítinky a podobné věci okolo, pak jsem se sbalil a jel rychle domů do Plzně, abych se mohl hlásit tady. Nestihl jsem bohužel zajít ani na play-off, klukům to v semifinále moc nešlo a vypadli moc rychle, což mě mrzí, protože jsem je chtěl vidět," řekl Kubalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články