Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krupp měl volno jen měsíc. Po vyhazovu ze Sparty povede Kolín nad Rýnem

Uwe Krupp bez trenérského angažmá dlouho nezůstal. Ještě v lednu vedl Spartu, kde však předčasně skončil, tentokrát se čtyřiapadesátiletý německý kouč vrací do Kolína nad Rýnem. V klubu, kde již před časem trénoval, nahradil odvolaného Mikea Stewarta, jemuž zlomila vaz série sedmnácti porážek.

Odvolaný trenér Sparty Uwe Krupp se sportovním ředitelem Petrem Tonem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Krupp podepsal s Kolínem smlouvu do dubna 2022, závěr aktuální sezony tak bude moci využít k seznámení se současným kádrem.

"Je nám jasné, že už není v našich rukách dosáhnout na play-off. Věříme ale, že Uwe Krupp sezonu dovede do úspěšného konce. Získá informace již teď a ušetříme drahocenný čas," uvedl generální ředitel Philipp Walter.

Kolín nad Rýnem, jehož dres obléká i český obránce Jakub Kindl, je aktuálně v lize jedenáctý bez reálné šance na postup do play-off. Na desátý Augsburg ztrácí pět zápasů před koncem 12 bodů. Obnovenou premiéru na střídačce Žraloků zažije Krupp v úterý v domácím zápase proti Wolfsburgu.

Bývalý vynikající obránce a vítěz Stanleyova poháru, který vedl Spartu jednu a půl sezony, trénoval Kolín nad Rýnem v letech 2011 až 2014 po angažmá u německé reprezentace. Poté přešel na střídačku Eisbären Berlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články