Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Krize Litvínova pokračuje, i s Plzní vyšel naprázdno

Litvínov - Hokejisté mistrovského Litvínova prohráli v 18. kole extraligy s Plzní 1:3 a připsali si pátý nezdar za sebou. Severočeši přitom vedli, celý zápas byli výrazně střelecky aktivnější, ale Indiáni otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Plzeň tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Sport
zdroj: ČT4

Do první šance utkání se dostal hostující Kubalík, brankář Janus si však s jeho pokusem poradil. Machovského na druhé straně následně prověřil Smolka, ani on ale neuspěl. Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, kdy Pirošovu střelu tečoval Martynek. Vyrovnat mohl po Kratěnově přihrávce Bližňák, ale hosté se dočkali až ve 12. minutě, kdy svůj brejk jistě zakončil Kubalík.

V závěru první části otočil skóre Indrák, který si pohrál s domácími bránícími hráči a poslal puk k bližší tyčce. Jak plzeňští hráči skončili první třetinu, tak začali i druhou. Johnsonovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Bližňák, který pohotově překonal Januse. Další gól mohli hosté přidat v přesilové hře pět na tři, slovenského gólmana ve službách Vervy však pokořit počtvrté nedokázali.

Více než čtyři tisíce diváků na Stadionu Ivana Hlinky již další gól nevidělo ani ve třetí dvacetiminutovce, i když domácí byli dnes výrazně střelecky aktivnější. Na Machovského, který si nakonec připsal 38 úspěšných zákroků, však nevyzrál ani ve 45. minutě Piroš. Janusovi na druhé straně poté pomohl pozorným obranným zákrokem Trávníček, jenž zamezil ve skórování Bližňákovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Martynek (Piroš) - 12. D. Kubalík (Kracík), 17. Indrák (Kracík), 25. Bližňák (Johnson). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4244.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - Smolka, Hübl, Lukeš - Válek, R. Hanzl, Trávníček - Martynek, Piroš, Chlapík - Jánský, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Dostali jsme se náhodně do vedení, ale poté jsme hrubými chybami zápas ztratili. Před prvním a druhým gólem to byly jasně naše chyby, které se navíc opakují. V poslední části jsme si vypracovali tlak, měli jsme územní převahu, ale šancí z předbrankového prostoru zase tolik nebylo."

Michal Straka (Plzeň): "Nezačali jsme dobře, v první třetině jsme měli čtyři zbytečná vyloučení a bylo důležité pro vývoj utkání, že jsme neinkasovali. Poté jsme sice dostali takový laciný gól, ale zápas jsme otočili na 3:1. V prostřední třetině jsme měli my přesilové hry, ale nepodařilo se nám odskočit. Ve třetí části jsme se dobře bránili, domácí nás dostali pod tlak, ale výtečně nás podržel Machovský, který podal výborný výkon. Jsme rádi, že jsme získali tři body, navíc se nám to povedlo po prohraném domácím zápase."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články