Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krize Komety trvá, Brňané prohráli i v Českých Budějovicích

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 45. kole extraligy Brno 6:3 a připravili tak Kometě sedmou porážku za sebou. Jihočeši vyhráli doma počtvrté v řadě a v tabulce se posunuli na deváté místo před svého dnešního soupeře.

Domácí bez devíti zraněných hráčů poslali na led mladíky a začali aktivně. Dobrou příležitost měl již v první minutě Kotalík, ale zblízka brankáře Trvaje neprostřelil.

Hosté se nenechali zahanbit a v nepřehledné situaci domácí obránci jen se štěstím vyhodili puk z brankoviště. Při trestu Frühaufa pálil nebezpečně od modré čáry Kováčik a poté se dlouhé minuty urputně bojovalo hlavně v rozích nebo ve středu kluziště.

Brankově se jako první prosadili domácí při vyloučení Tomáše Svobody, když Dej přihrávkou z rohu přesně našel najíždějícího Ptáčka, který prostřelil Trvaje. Krátce před první přestávkou se Jihočeši vymanili z těsného presingu a z Šimánkovi přihrávky od zadního mantinelu vytěžil Mertl druhý gól.

Od začátku prostředního dějství nastoupil do brněnské branky Falter a hosté přidali na obrátkách. Jan Hruška z mezikruží mířil těsně vedle, Eratovu střelu vyrazil Kovář jen s námahou pravým betonem.

V průběhu Ptáčkova vyloučení se zblízka neprosadil Žižka, ale tentýž hráč zakrátko při hře čtyři na čtyři po rychlé akci snížil na rozdíl jediného gólu. Budějovičtí odpověděli za necelé tři minuty. Ptáček napřáhl na modré, Švihálkova dorážka neprošla, ale další dorážka z hole Červeného byla úspěšná. Brněnský Tomáš Svoboda poté trefil horní spojovací tyčku.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s evidentní snahou korigovat výsledek, ale Kováčik fauloval a za pouhých šest sekund jeho trestu přidal Dej čtvrtý gól tečí z prostoru před brankou. Následně však chyboval Kovář, jenž jel za pukem mezi kruhy a nahrál přesně na hůl Tomáše Svobody, který bez problémů poslal puk do prázdné branky.

Po další nátlakové akci Moravanů se zblízka trefil Jan Hruška a ze zápasu bylo drama. Neúprosnou bitvu rozhodl Suja, který před brankou šťastně tečoval bekhendové nahození Červeného. V 59. minutě poté po Šimánkově akci přidal Langhammer pečetící zásah.

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 17. Ptáček (Dej, Langhammer), 20. Mertl (Šimánek, Kotalík), 31. Červený (Švihálek, Ptáček), 44. Dej (Vydarený, Ptáček), 57. Suja (Červený, Knotek), 59. Langhammer (Šimánek, Harant) - 29. Žižka (J. Hruška, Dujsík), 45. T. Svoboda, 48. J. Hruška (L. Čermák, H. Zohorna). Rozhodčí: Hodek, Šír - Jindra, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 4 516.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Dietz - Kotalík, Mertl, Šimánek - Dej, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Luňák - Rousek, Červený, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Brno: Trvaj (21. Falter) - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, M. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Lušňák - Erat, Petrovický, Holec - Dočekal, Korejs, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Petr Draisaitl (České Budějovice): "Celou dobu se to houpalo sem a tam, ale závěr kluci zvládli. Nejlepší hokej jsme hráli paradoxně v době, kdy jsme dostali góly na 4:2 a 4:3. Tak, jak dnes, budou asi vypadat všechny zápasy do konce sezony. Je to hodně o mentální připravenosti."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Možná to bude znít troufale, ale přijeli jsme s odhodláním sebrat soupeři nějaké body. Když jsme snížili na rozdíl gólu, pomýšleli jsme ještě na bod a prodloužení. Bohužel jsme dnes dostali pět ze šesti gólů z prostoru před brankou, a to rozhodlo o výsledku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články