Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kreps dvěma góly zachránil Astaně bod s Omskem

Moskva – Český útočník Kamil Kreps se zapsal dvakrát mezi střelce Astany v utkání KHL s Omskem, který si však z kazašské metropole odvezl vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Gólem k výhře týmu českého trenéra Rostislava Čady pomohl nejlepší střelec minulé sezony Roman Červenka. Šestadvacetiletému Krepsovi úvod jeho působení v Kontinentální lize mimořádně vychází. Už v prvním utkání vstřelil vítězný gól Barysu z trestného střílení a dnes se trefil dvakrát ze hry.

Hokej
zdroj: ČT24

Hráč se zkušenostmi z NHL pomohl svému týmu dvěma brankami v rozmezí 22 sekund pět minut před koncem řádné hrací doby srovnat skóre z 2:4 na 4:4. První gól hostů z Omsku vstřelil Červenka, jenž 11 sekund před koncem úvodního dějství vyrovnal v přesilovce na 1:1. Dvě asistence si připsal obránce Avangardu Martin Škoula.

Červenka se zasloužil i o bonusový bod Omsku, neboť v závěrečných nájezdech byl jedním ze tří hráčů svého týmu, kteří překonali domácího gólmana Vitalije Jeremejeva. Kreps tentokrát neuspěl.



K výhře mistrovské Ufy 5:4 nad Kazaní přispěli i oba čeští hráči mužstva Salavat Julajev. Obránce Miroslav Blaťák ve třetí minutě v přesilovce otevřel skóre, útočník Jakub Klepiš zase dvě a půl minuty před koncem nahrál na rozhodující gól Alexandru Svitovovi.

Ani v druhém zápase se nedočkal bodového zisku nováček Lev Poprad. Svěřenci Radima Rulíka doma podlehli 1:3 Chanty Mansijsku, který do soutěže vstoupil loni. Čestný úspěch Lva zaznamenal tři sekundy před závěrečnou sirénou český útočník Tomáš Netík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články