Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčík zažil nejpovedenější zápas, ale těšila ho hlavně výhra. Máme jasný cíl, hodnotil

Hradec Králové – Sice je obránce, ale byl to právě Jakub Krejčík, který dvěma góly a jednou asistencí zajistil výhru Brna 3:1 v pátém utkání semifinálové série s Hradcem. Pětadvacetiletý hráč tak zažil nejlepší zápas od únorového příchodu do Komety, což ho samotného těšilo. Více si však vážil triumfu, který Brňanům dává mečbol.

Jakub Krejčík (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Brna z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Věřím, že jsme teď uhráli důležitý zápas. Musíme hrát i v sobotu jako v pátém zápase a věřím, že doma vyhrajeme. Góly jsou hezké, ale máme jeden cíl - týmový. Postupovat dál a dál. Hradec asi bude pod tlakem, protože když prohraje, tak má konec sezony. My se ale budeme soustředit na sebe a chceme to dotáhnout do vítězného konce," řekl Krejčík po utkání, které Brno vyhrálo 3:1.

"Dva góly jsem ale v jednom zápase ještě nedal, takže to přišlo v pravý čas," podotkl s úsměvem.

Krejčík potvrdil produktivitu brněnských beků. Ve třetím zápase série dal jeho parťák Ondřej Němec hattrick, on k němu v pátém nebyl daleko. "Trochu jsme se tomu spolu smáli, ale říkal, že mi k tomu radši nic říkat nebude a nechá mě být. Je ale jedno, kdo dává góly. Hlavně, že jsme vyhráli," řekl pětadvacetiletý obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále Hradec Králové - Kometa Brno

Odchovanec pražské Slavie se prosadil při přesilovce pět na tři a podruhé při vyrovnaném počtu hráčů na ledě tvrdou ranou od modré čáry. "To je jediný recept na jejich gólmana, protože jinak chytá perfektně a střely, které vidí, s těmi si poradí," ocenil výkony Patrika Rybára.

"V přesilovce pět na tři jsme (oproti minulému zápasu) něco změnili, ale nakonec jsme stejně uspěli po přihrávce a střele. Kolikrát můžete vymýšlet hodně věcí a nakonec stačí jednoduchost," řekl.

Krejčík přišel do Brna až na konci přestupového období ze Záhřebu, a přestože hned v prvním zápase utrpěl otřes mozku, po návratu do sestavy se stal důležitým hráčem týmu. Společně s Ondřejem Němcem vytvořili elitní dvojici.

"Ondra je neskutečný obránce a dokážeme si vyhovět. Dokážeme si nahrát a už i víme, kde druhý stojí. Jsem rád, že to takhle funguje," řekl Krejčík. Klíčové podle něj je hrát jednoduše.

Brno v předešlém zápase prohrálo 0:1 po samostatných nájezdech, nezdar ve vyrovnané bitvě však na hráčích Komety nezanechal známky. "V play-off se musí na každý zápas, ať se vyhraje, nebo prohraje, do 12 hodin zapomenout. A soustředit se dál," uvedl Krejčík, jenž je nejčastěji střílejícím hráčem Komety. Jen tentokrát si připsal sedm pokusů.

"Je pravda, že před zápasem jsem si z toho trochu dělal srandu, že mám tolik střel a jeden gól. Dnes to tam spadlo dokonce dvakrát, za což jsem rád. Když to jde, snažím se střílet," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články