Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčí si v Praze vychutnává klid

Praha - Necelý týden po triumfu ve finále Stanleyova poháru přiletěl hokejový útočník Bostonu David Krejčí do České republiky. Nejproduktivnější hráč play-off kanadsko-americké soutěže přiletěl v utajení, místo slavného poháru si domů přivezl americkou přítelkyni Naomi. Pohár by měl do České republiky přiletět až v létě. Termín ale ještě Krejčí nezná.

"Sezona byla dlouhá, tím kratší nás čeká léto. Oslavy jsme skončili v neděli, už to potřebovalo trošku přerušit. V posledních dnech jsem toho moc nenaspal, ale nějak to doženu. Teď chci mít pár týdnů klid," řekl Krejčí. "Bylo toho dost. Vyhráli jsme ve středu a do soboty jsme slavili. Na konci jsme zašli do kasina, kde jsme byli celou noc. V neděli jsme udělali poslední fotky se Stanley Cupem a letěli jsme," pousmál se Krejčí.

Bouřlivé oslavy v Bostonu, kde do ulic vyrazilo s hráči více než milion fanoušků, si pětadvacetiletý útočník maximálně užil. "Těšil jsem se ze všeho. Už když jsme měli Stanley Cup první noc po vítězství, vzali ho ukázat fanouškům, když jsme jeli městem a navštívili s ním zaplněný baseballový stadion. Všechno bylo úžasné," uvedl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Davida Krejčího

Zatímco v Bostonu nemohl v závěru sezony vyjít na ulici, aby se nestal středem pozornosti, v Praze si užívá soukromí a klid. Prakticky nikdo ho zde nepoznává. "V Bostonu se všichni chtěli bavit o hokeji, chtěli podpisy. Bylo to příjemné, ale bylo toho už dost. Tady mě zatím poznal jen číšník v restauraci, ve které jsme byli loni i s klukama z Bostonu," řekl Krejčí.

Ve středu vyrazí do rodného Šternberku, kam by měl v létě přivézt i slavnou trofej. "Předběžně jsme se domlouvali se Zdenem Chárou a Tomášem Kaberlem, ale ještě jsme to nedořešili. Nejlepší by to bylo ve druhé polovině července, v srpnu už bych chtěl letět zpátky do Bostonu," řekl Krejčí, který plánuje uspořádat při této příležitosti závěrečnou velkou oslavu.

Krejčí by si rád zahrál s Jágrem

Jedna z hlavních českých hvězd v zámořské NHL by se ráda doma setkala i s Jaromírem Jágrem. Krejčí už v Bostonu novinářům řekl, že by byl rád, kdyby slavný kladenský odchovanec hrál v příští sezoně za Bruins. "Kdyby si vybral Boston, byl bych určitě rád. Ale stačilo by mi i to, kdybych si proti němu mohl znovu zahrát. Nastupoval jsem proti němu jednu sezonu a rád bych to ještě někdy zažil. V tuto chvíli však nikdo neví, jak to dopadne," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články