Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Krejčí rozhodl v nájezdech o výhře Bostonu

New York - Český hokejista David Krejčí rozhodl v úterním utkání NHL mezi Buffalem a Bostonem penaltový rozstřel a zasloužil se o výhru Bruins 3:2. Třiadvacetiletý útočník, jenž minulé utkání po třech střídáních nedohrál kvůli zranění nohy, překonal brankáře Ryana Millera ve čtvrté sérii střelou na lapačku. Boston přitom letos v nájezdech převážně ztrácí body, předcházejících pět rozstřelů prohrál a i samotný Krejčí měl před utkáním v této dovednostní disciplíně úspěšnost jenom dvacet procent.

V rozstřelu byl úspěšný i český útočník Martin Erat a v kritické situaci, kdy musel skórovat, nezávahal. Naděje Nashvillu na vítězství ale třebíčský rodák prodloužil jen o jednu sérii, neboť hned v následujícím čtvrtém kole zajistil John Tavares New Yorku Islanders bonusový bod za výhru 4:3. Erat si v základní hrací době připsal i asistenci u třetí branky týmu, mužstvo ale v závěru utkání při jeho vyloučení inkasovalo v poslední minutě vyrovnávací gól.

Dramatické vyvrcholení zápasů v podobě samostatných nájezdů bylo pro úterní večer příznačné a vítěze v nich muselo určitě ještě i v dalších dvou zápasech. Oba skončily shodným výsledkem 4:3 pro domácí tým, když Chicago přehrálo Dallas a St. Louis přetlačilo Detroit. O úspěchu Blackhawks rozhodl v páté sérii Kris Versteeg, za Blues proměnil rozdílový nájezd Brad Boyes. Loňského finalistu Detroit mohlo alespoň těšit, že v závěrečných pěti minutách si dvěma zásahy vysloužil alespoň bod.

Vokoun třikrát inkasoval

Českému gólmanovi Tomáši Vokounovi se opět nedostalo ofenzivní podpory svých spoluhráčů v útoku. Florida v posledních jedenácti zápasech vstřelila maximálně dvě branky, tentokráte se na ledě Caroliny prosadila jenom jednou a prohrála 1:4. Vokoun inkasoval tři góly z 29 střel soupeře, poslední gól obdržel při závěrečné powerplay.

"Procházíme těžkým obdobím. Nedá se dělat nic jiného než neustále na sobě pracovat, dokud se to nezlomí," konstatoval trenér Floridy, která po sérii čtyř proher spadla na 12. místo ve Východní konferenci. Naopak Carolina, která byla dlouhou část soutěže poslední, zvítězila v sedmi z posledních devíti zápasů a šplhá vzhůru. Na Floridu ztrácí už jenom pět bodů.

V Ottawě září Jason Spezza

Tabulkou stoupá i Ottawa a lví podíl na tom má útočník Jason Spezza, který vstřelil v duelu s Calgary rozdílový gól a zasloužil se o výhru týmu 3:2. Spezza, jenž na přelomu prosince a ledna absentoval kvůli problémům s kolenem dvacet zápasů, se vrátil v oslnivé formě. V osmi utkáních zaznamenal stejný počet branek a dvě asistence, přičemž tři jeho branky byly vítězné.

Hokejisté Vancouveru sice vyslali dvakrát více střel než Tampa Bay, přesto soupeři podlehli 1:3. Těžkým oříškem pro ně byl brankář Antero Niittymäki, který nestačil jen na jednu ze čtyřiceti střel Canucks. V útoku obstaral vše potřebné Martin St. Louis, který byl u všech tří branek týmu. U první asistoval, dalšími dvěma zlomil v poslední třetině nerozhodný stav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články