Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Krejčí přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu

Philadelphie (USA) - Hokejový útočník David Krejčí se ve čtvrtečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Bostonu na ledě Philadelphie 5:1. Český reprezentant nejprve přihrál na úvodní gól zápasu Blaku Wheelerovi, ve 32. minutě pak svou třináctou brankou v sezoně zvýšil na 4:1. Hosté na ledě dominovali od začátku zápasu a díky přesvědčivému vítězství si upevnili osmé místo v tabulce Východní konference. Na deváté New York Rangers má Boston už pětibodový náskok.

Jubilejní dvacátý gól v sezoně vstřelil ve čtvrtek Tomáš Plekanec a přispěl jím k výhře Montrealu nad Edmontonem 5:4 po samostatných nájezdech. Plekanec už ve druhé minutě otevřel skóre zápasu, v penaltovém rozstřelu pak sice neuspěl, ale výhru Canadiens zařídil v páté sérii Andrej Kosticyn. Domácí v utkání s nejslabším týmem soutěže třikrát nedokázali udržet vedení, nakonec si však připsali čtvrté vítězství v řadě a v tabulce Východní konference se už bodově dotáhli na šestou Philadelphii.

Vidina postupu do play-off se naopak stále více vzdaluje hokejistům Floridy, kteří prohráli 0:3 v Coloradu a na osmou postupovou příčku ztrácejí už osm bodů. Hvězdou zápasu se stal útočník Paul Stastny, který ve druhé třetině dvěma góly zařídil pro Avalanche rozhodující náskok. Panterům nebylo nic platných 28 zákroků Tomáše Vokouna, ani jednou totiž nedokázali překonat svého bývalého spoluhráče v brance Colorada Craiga Andersona. Loňský Vokounův náhradník zneškodnil všech 27 střel a připsal si sedmé čisté konto v sezoně.

Čtvrtou výhru v řadě vybojovali hokejisté Calgary, kteří porazili Ottawu 2:0 a v tabulce Západní konference si na osmém místě udrželi jednobodový náskok před devátým Detroitem, který rozstřílel 5:1 Minnesotu. Brankář Flames Miikka Kiprusoff zlikvidoval 33 střel a vychytal čtvrté čisté konto v sezoně.

Calgary se navíc bodově dotáhlo na sedmý Nashville, který neuspěl v přestřelce na ledě San Jose a prohrál 5:8. Predátoři přitom po dvou třetinách vedli 4:2, závěrečnou dvacetiminutovku ale totálně nezvládli a prohráli ji 1:6.

První tým má jistý postup do play-off

Hokejisté Washingtonu, kteří vládnou celé NHL, se s předstihem stali vítězi Jihovýchodní divize. Druhá Atlanta po prohře 1:2 s Columbusem ztrácí na Capitals propastných 33 bodů, přičemž v posledních šestnácti utkáních základní části jich může získat už jen 32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články