Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krejčí přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu

New York - Český hokejista David Krejčí pomohl v NHL Bostonu jedním gólem a jednou přihrávkou k výhře 5:2 nad Torontem. Třiadvacetiletý útočník v polovině zápasu zvýšil na 3:0, ale hosté duel dvěma brankami na začátku třetí části zdramatizovali. Bruins zlomili definitivně odpor soupeře až v závěrečných třech minutách, kdy dvakrát skóroval Mark Recchi. První gól dal po akci Krejčího, který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Boston během šesti dnů porazil Toronto dvakrát s celkovým skóre 14:4. "Proti týmům ze stejné divize se nám nedaří. Máme z těchto zápasů jen jedno vítězství, což je hrozné. Minule jsme od nich dostali výprask a chtěli jsme dnes předvést daleko lepší výkon. Nevím, kde je problém," uvažoval obránce Toronta Ian White.

Počtvrté v řadě se gólově prosadil český útočník Martin Erat, který jednou brankou přispěl k vítězství Nashvillu 4:3 nad Columbusem po samostatných nájezdech. Predators tohoto soupeře porazili už ve třináctém domácím utkání za sebou. "A doufám, že série bude pokračovat. Potřebovali jsme tyto body. Obzvláště, když jsme hráli se soupeřem z divize. Tato střetnutí jsou bojem o čtyři body. Pokud budeme všechna tato utkání vyhrávat, budeme na konci sezony v dobré pozici," uvedl Erat, který v posledních čtyřech utkáních vstřelil šest branek.

V penaltovém rozstřelu už ale střeleckou pohodu neprokázal a nevyzrál na brankáře Mathieu Garona. Výhru zajistil Predators až v páté sérii Steve Sullivan a Garonovi skončila rekordní série třinácti vyhraných rozstřelů.

Pavelec dostal čtyři branky z dvanácti střel

Českého brankáře Ondřeje Pavelce z Atlanty třikrát překonal útočník Daniel Sedin a třetím hattrickem kariéry vystřílel Vancouveru výhru 4:2. "Kdykoliv jsou na ledě, musíte být maximálně obezřetní, protože oba patří k nejlepším hráčům v NHL," řekl Pavelec na adresu dvojčat Sedinových. Český gólman inkasoval čtyři góly z dvanácti střel, ale na rozdíl od minulého utkání v Torontu střídán nebyl. A v dalším průběhu si už poradil se všemi 26 pokusy Canucks. "První polovina zápasu byla trápení," uznal Pavelec.

Čeští hokejisté ve službách Phoenixu sestarali o prodlužování zápasu na ledě Los Angeles, který nakonec skončil výhrou domácích 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté už po 14 minutách prohrávali 0:2, ale v závěrečné třetině se jim podařilo vyrovnat po ryze české akci, kdy Radim Vrbata za asistence Martina Hanzala dorazil střelu Zbyňka Michálka. V samostatných nájezdech se pak Petr Průcha i Robert Lang prosadili v momentech, kdy museli skórovat, aby utkání neskončilo. Na zásah Justina Williamse v osmé sérii už ale Scottie Upshall odpověď nenašel.

Obránce Roman Hamrlík pátým gólem v sezoně dostal Montreal v zápase s Pittsburghem ve 34. minutě do vedení 2:1, ale hosté ještě do konce třetiny vyrovnali a v závěrečné části rozhodl o výhře obhájce Stanleyova poháru Pascal Dupuis. Do zápasu naskočil i Hamrlíkův krajan a spoluhráč Jaroslav Špaček, který minulé utkání nedohrál. Na druhé straně naopak chyběl v sestavě Pittsburghu Martin Škoula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články