Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčí přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu ve Philadelphii

New York - Český hokejista David Krejčí se v nedělním utkání NHL podílel jedním gólem a asistencí na výhře Bostonu na ledě Philadelphie 6:5 po samostatných nájezdech. Pětadvacetiletý útočník se prosadil i v rozstřelu, vítěznou trefu ale zaznamenal Tyler Seguin, první hvězda zápasu. Krejčí potvrdil svou výbornou formu, bodoval v 15. z posledních 16 utkání.

David Krejčí se raduje z gólu
zdroj: AP

Domácí Flyers nastoupili bez zraněného Jaromíra Jágra, kterého v sobotním utkání proti New Jersey začala opět trápit třísla, a v prostřední části díky čistému hattricku Scotta Hartnella otočili z 1:3 na 4:3. Start do třetí třetiny ale vyšel vítězům Stanley Cupu. Boston nejdříve po teči Krejčího vyrovnal a následně se díky brance Gregoryho Campbella dostal opět do vedení. Philadelphia, která v minulém vzájemném duelu prohrála jasně 0:6, v závěru vyrovnala, ze dvou bodů se nicméně v rozstřelu radovali hosté.

Krejčí se v nájezdu prosadil hned v prvním kole střelou na lapačku a Seguin po zápase přiznal, že si z jeho zakončení vzal inspiraci. "Sledoval jsem, jak to provedl. Připadalo mi, že je tam volné místo, tak jsem tam chtěl střílet taky," uvedl Seguin. Philadelphia v letošní sezoně prohrála všechny tři rozstřely. Gólman Ilja Bryzgalov si uvědomoval, že se musí zlepšit hlavně brankáři. "Musíme toho chytit více. Pětkrát jsem letos čelil v rozstřelech nájezdům a pětkrát jsem inkasoval. To hovoří za vše," uvedl Bryzgalov.

Český útočník Milan Hejduk vstřelil dvanáctý gól sezony, ale porážku Colorada 2:3 v Anaheimu neodvrátil. Ducks vedli už tříbrankovým rozdílem, ale o výsledek se museli obávat až do poslední sekundy. Hosté soupeře přestříleli 45:18 a v závěrečných pěti minutách dvakrát skórovali, vyrovnat už nestihli. "Zasloužili jsme si lepší výsledek. Odehráli jsme slušný zápas, kontrolovali jsme většinu utkání, ale měli několik brejků, z nichž se prosadili. To se stává. Důležité teď je, abychom to hodili za hlavu a soustředili se na další zápas," uvedl brankář Colorada Jean-Sebastien Giguere, který v minulosti chytal za Anaheim a získal s ním v roce 2007 Stanley Cup.

Ducks se dlouho v letošní sezoně trápili, ale s příchodem nového roku se dostavily lepší výsledky. V posledních devíti utkáních získali 17 z 18 možných bodů. "Mají talentovaný tým a gólmana na světové úrovni. Nikdo nechápal, proč jsou tak dole. Věděli jsme ale, že je to jen otázka času, kdy začnou hrát lépe," dodal Giguere. Díky pěti výhrám v řadě se Anaheim odrazil ze suterénu tabulky. Na poslední postupové místo do play off, které drží v Západní konferenci právě Colorado, ale ztrácí stále jedenáct bodů.

Ruský útočník Jevgenij Malkin rozhodl v prodloužení o výhře Pittsburghu 4:3 nad Washingtonem. U vítězné branky mu asistoval i český obránce Zbyněk Michálek, který přihrál Paulu Martinovi a jeho střela se od zadního mantinelu odrazila k volnému Malkinovi. Nejproduktivnější hráč soutěže, který v utkání zaznamenal ještě dvě asistence, doklepl kotouč do odkryté branky Michala Neuvirtha.

"Provedl to velmi rychle. Většině hráčů by zakončení trvalo o sekundu déle, Neuvy (Neuvirth) by se stačil přemístit a měl by to," uvedl trenér Capitals Dale Hunter. "Byl to šťastný a velmi nečekaný odraz, který jim pomohl ke gólu," řekl Neuvirth, který při svém předchozím startu neinkasoval. V neděli dostal přednost před krajanem Tomášem Vokounem, přestože v posledním vzájemném duelu jeho zkušenější kolega Pittsburgh vychytal.

Pittsburgh - Washington 4:3 v prodloužení (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)Branky: 6. a 48. J. Neal, 5. Letang, 62. Malkin (Z. MICHÁLEK) - 32. Laich, 35. Sjomin, 42. Ovečkin. NEUVIRTH odchytal za Washington 61 minut, inkasoval čtyři góly z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 85,2 procenta. Střely na branku: 27:20. Diváci: 18 565.

Philadelphia - Boston 5:6 po nájezdech (1:3, 3:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 24., 28. a 40. Hartnell, 3. a 51. Talbot - 10. a rozhodující nájezd Seguin, 1. P. Bergeron, 13. Lucic (KREJČÍ), 42. KREJČÍ, 45. Campbell. Střely na branku: 38:37. Diváci: 19 851.

Anaheim - Colorado 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky: 3. a 44. Ryan, 41. Getzlaf - 55. O'Reilly, 57. HEJDUK. Střely na branku: 18:45. Diváci: 14 004.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články