Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčí pomohl Bostonu k postupu gólem a přihrávkou

New York - Hokejisté Bostonu postoupili po deseti letech do druhého kola play off NHL. Vítěz Východní konference si počínal v soubojích s osmým Montrealem suverénně, když ve středečním utkání zvítězil na ledě Canadiens 4:1 a celou sérii prošel hladce 4:0 na zápasy. V posledním utkání sice Bruins prohrávali od první minuty, ale v dalším průběhu čtyřmi góly obrátili vývoj zápasu, k čemuž přispěl gólem a asistencí český útočník David Krejčí, jenž byl vyhlášený druhou hvězdou utkání. Český reprezentační výběr pro mistrovství světa by tak mohli posílit Roman Hamrlík a Tomáš Plekanec.

Blízko postupu do druhého kola play off jsou i hokejisté New Yorku Rangers, kteří v domácí prostředí porazili Washington 2:1 a v sérii vedou 3:1 na zápasy. O vítězství se nejvýrazněji zasloužil Henrik Lundqvist, který v zápase zlikvidoval 38 střel soupeře. Švédského brankáře překonal pouze ruský kanonýr Alexandr Ovečkin, který se v sérii gólově prosadil poprvé. 

Ve čtvrtém zápase mezi Calgary a Chicagem se mohli diváci těšit z deseti branek zvláště díky gólové přestřelce ve druhé třetině, která skončila poměrem 3:3. Nakonec o výsledku rozhodla třetí část, ve které byli úspěšnější hráči Calgary a celý zápas vyhráli 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články