Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Krejčí oznámil nečekaný konec v Bostonu, zamíří do Olomouce?

Jeden z nejproduktivnějších českých hokejistů v NHL David Krejčí se rozhodl ukončit své působení v zámořské soutěži. Útočník Bostonu v oficiálním prohlášení uvedl, že má v plánu se vrátit domů. Vítěz Stanleyova poháru v roce 2011 už dříve naznačil, že v případě comebacku chce hrát za mateřskou Olomouc. Pokud se tak stane, bude jednoznačně největší hvězdou nejvyšší soutěže.

"Od konce sezony, kdy jsem přemýšlel o své budoucnosti, vyšlo najevo, že musím udělat těžké rozhodnutí pro svou rodinu a pro sebe. V tomto bodě své kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která se obětovala, aby mi pomohla dosáhnout svých snů o NHL," řekl Krejčí webu Bruins.

"Chci hrát před rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrostl, a trávily čas s českými členy rodiny, kteří je mají rádi. A získávaly vzpomínky na celý život," pokračoval rodák ze Šternberku v prohlášení určeném fanouškům.

Krejčí oblékal v NHL pouze dres Bostonu, který jej draftoval v roce 2004 ve druhém kole jako celkově 63. hráče. V průběhu patnácti sezon odehrál v základní části 962 zápasů, vstřelil 215 branek a přidal 515 asistencí. V play-off nasbíral 124 bodů za 42 gólů a 82 asistencí ve 156 utkáních. V dresu české reprezentace se dvakrát představil na olympijských hrách a třikrát na světových šampionátech.

"Boston se stal mým druhým domovem, potkal jsem zde svou úžasnou manželku Naomi, pro děti je Boston domovem," podotkl Krejčí a zdůraznil i svůj výborný vztah s lidmi z organizace Bruins. "Vždy se ke mně chovali s maximální úctou. Jsem vděčný spoluhráčům, trenérům a dalším lidem, kteří mi umožnili být součástí tolika skvělých týmů," uvedl Krejčí.

Vyzdvihl zejména úspěšná mužstva ze sezon 2010/11, 2012/13 a 2018/19. "Ale popravdě jsem miloval každý tým Bruins, jehož jsem byl součástí," zakončil s tím, že bude navždy příznivcem "Medvědů".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články