Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí otevřel skóre zápasu Bostonu s Atlantou

New York - Český hokejista David Krejčí nasměroval Boston v úterním utkání NHL gólem a asistencí k výhře 4:0 v Atlantě. Třiadvacetiletý útočník nejdříve otevřel skóre zápasu v polovině první třetiny, když se prosadil důraznou hrou před brankou. Poté připravil druhý gól týmu pro Milana Lucice, který střelou z mezikruží zužitkoval Krejčího přihrávku od pravého mantinelu. Boston si výhrou v přímém souboji o play-off udržel ve Východní konferenci osmé místo a na devátou Atlantu má tříbodový náskok.

Boston v předchozím utkání zdolal v dalším pomyslném duelu o čtyři body i New York Rangers. V obou zápasech hrál prim gólman Tuukka Rask, který v nich inkasoval jediný gól a v této sezoně zastiňuje Tima Thomase, držitele Vezinovy trofeje z loňského roku. Na ledě Atlanty si připsal čtvrtou nulu v ročníku a tým v zápase podržel zejména za stavu 2:0, kdy chytil Colbymu Armstrongovi trestné střílení. Utkání nedohrál bostonský útočník Vladimír Sobotka, který odstoupil v průběhu první třetiny po střetu s Jevgenijem Arťuchinem.

Podruhé za sebou dostal v brance Floridy před Tomášem Vokounem přednost Scott Clemmensen a 42 úspěšnými zásahy přispěl k výhře 4:1 v Torontu. K důležitému vítězství Panthers, kteří na poslední postupové místo do play-off ztrácejí sedm bodů, pomohl brankou i Michael Frolík po přihrávce Radka Dvořáka. Jednu asistenci zaznamenal také Rostislav Olesz. "Musíme vyhrát všechny zbývající zápasy," komentoval šance na postup do vyřazovací části kapitán Floridy Bryan McCabe. Panthers se naposledy probojovali do play-off před deseti lety.

Čtyřgólová exploze hokejistů New Jersey ve druhé třetině pomohla dosáhnout brankáři Martinu Brodeurovi při vítězství 6:3 nad Columbusem dalšího milníku. Sedmatřicetiletý gólman si jako první připsal čtyřicátou výhru v sezoně, celkově v kariéře se mu to povedlo poosmé, což je další z jeho ligových rekordů.

Spanilá jízda Phoenixu skončila. Po devíti vítězstvích Coyotes narazili v Chicagu a v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference prohráli 0:2. Obě branky padly v prostřední části, gólman Antti Niemi zastavil všech 28 střel Phoenixu a připsal si šesté čisté konto v sezoně.

Ve druhém utkání za sebou nepustil brankář Ottawy Brian Elliot za svá záda ani jeden kotouč a dovedl tým k výhře 2:0 nad Philadelphií. V dresu vítězů kvůli zraněním opět nenastoupili Filip Kuba a Milan Michálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články