Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí gólem posunul Boston blíže postupu

Boston (USA) - Český hokejový útočník David Krejčí svým prvním gólem v letošním play-off NHL pomohl Bostonu k výhře nad Buffalem 3:2 ve druhém prodloužení. Bruins zvýšili vedení v sérii na 3:1 a v pátek mohou v pátém utkání rozhodnout o postupu do druhého kola. Krejčí odstartoval velký obrat Bruins, kteří po dvou třetinách prohrávali 0:2. Ve 43. minutě se český reprezentant dostal v přesilové hře k odraženému kotouči a trefou do odkryté branky snížil. O čtyři minuty později vyrovnal Patrice Bergeron, rozhodující branku pak vstřelil až v 88. minutě Miroslav Šatan v přesilové hře, když Sabres pykali za příliš mnoho hráčů na ledě.

Trenér hostů Lindy Ruff byl po zápase zklamaný, a když mu novináři na tiskové konferenci předhodili, že to jeho tým pořádně zbabral, omezil své vyjádření na minimum a odešel. "Byl to poctivě odehraný zápas z obou stran a nikdo to neodflákl. V druhé třetině za stavu 2:0 jsme měli několik přečíslení, kdy jsme mohli přidat třetí gól a rozhodnout. Tam se zápas zlomil," uvedl Ruff.

Vedení v sérii 3:1 získali také hokejisté Washingtonu, kteří dokázali uspět i v druhém utkání na ledě Montrealu a vyhráli 6:3. Vyrovnaný zápas pro sebe Capitals zlomili až v posledních devíti minutách třetí třetiny, kterou vyhráli 4:1. Dvěma góly pomohli hostům k vítězství Alexander Ovečkin a Mike Knuble.

Klíčový moment utkání však přišel už v poslední minutě druhé třetiny. Domácí Canadiens byli do té doby lepším týmem a v přesilové hře mohli navýšit své vedení 2:1. Místo toho však šest sekund před přestávkou inkasovali, když v útočném pásmu propadl český obránce Roman Hamrlík, hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho a Knuble zužitkoval přihrávku Boyda Gordona ve vyrovnávací gól. Jedním z hlavních strůjců úspěchu Capitals byl brankář Semjon Varlamov, který svůj tým podržel především v druhé třetině, kterou Canadiens vyhráli na střely 21:9.

Díky povedenému výkonu ve třetí třetině vybojovali ve středu vítězství také hokejisté Vancouveru, kteří vyhráli v Los Angeles 6:4 a vyrovnali stav série na 2:2. Canucks v utkání třikrát prohrávali, do vedení šli teprve v polovině třetí třetiny, kterou vyhráli 4:1. Rozhodující gól vstřelil za stavu 4:4 v 58. minutě vítěz bodování základní části Henrik Sedin, který si tak připsal první gól v play-off.

Los Angeles - Vancouver
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články