Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krejčí dal dva góly a Boston je ve druhém kole play-off

Boston - Hokejisté Bostonu zvítězili v šestém utkání úvodního kola play-off NHL nad Buffalem 4:3, celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy a zajistili si účast v další fázi Stanley Cupu. Největší hvězdou zápasu byl vyhlášen český útočník David Krejčí, který vstřelil dva góly a na další přihrál. Krejčí ve 14. minutě v přesilové hře svou druhou trefou v play-off otevřel skóre utkání, na začátku druhé třetiny přihrál znovu v početní výhodě na druhý gól Marku Recchimu a v 48. minutě zvýšil vedení Bruins na 3:1. Sabres se sice poté ještě dvakrát dokázali dostat na rozdíl jediného gólu, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

I kvůli tomu, že hosté na rozdíl od domácích nedokázali využít žádnou přesilovou hru. Nepodařilo se jim to v celé sérii, Boston ubránil všech 22 soupeřových přesilovek. "Na hru v oslabení jsme pyšní," uvedl kapitán Bruins Zdeno Chára. "Dokážeme být hodně důrazní, ale zároveň se dobře pohybujeme. Hráči, kteří chodí na oslabení, jsou ohromní dříči a vždy se snaží soupeře přehrát," dodal slovenský obránce.

Dalšími postupujícími do druhého kola play-off se stali hokejisté Chicaga, kteří zvítězili na ledě Nashvillu 5:3 a rovněž vyhráli sérii 4:2 na zápasy. Duel rozhodla už divoká první třetina, kterou Blackhawks vyhráli 4:3. Pátý gól pak přidali osm sekund před koncem do prázdné branky při power play Predators.

Naopak stále ve hře zůstává Montreal, který i díky gólu a asistenci Tomáše Plekance porazil Washington 4:1, odvrátil už druhý mečbol Capitals a vynutil si rozhodující sedmý zápas. Hrdinou večera se stal slovenský brankář domácího celku Jaroslav Halák, který zlikvidoval 53 z 54 střel. "Myslím, že jsme hráli skvěle, jenom jsme prostě nedali góly," prohlásil lídr Capitals Alexandr Ovečkin. Navzdory tomu, že jeho tým v sérii ztratil vedení 3:1, byl stále plný optimismu. "Jejich gólman odchytal neuvěřitelný zápas. Co víc k tomu říct? Ale je to pořád jenom jeden hráč, příště na něho určitě vyzrajeme," dodal Ovečkin. "Byl to prostě další den v kanceláři, nic víc," zhodnotil Halák lakonicky svůj mimořádný výkon.

Sedmý zápas se hraje ve středu ve Washingtonu. Capitals nastoupí k rozhodujícímu duelu už počtvrté v řadě - v předchozích třech střetnutích jednou vyhráli a dvakrát prohráli. Pod vedením trenéra Bruce Boudreaua ale mají v sedmých zápasech pozitivní bilanci 6:2.

Nashville - Chicago
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články